Gå til sidens hovedinnhold

Kunnskapsløs argumentasjon om sykehuset på Reinsvoll

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter flere års debatt om plassering av hovedsykehuset ved Mjøsbrua og enighet om denne plasseringen, settes hele muligheten til et fullverdig sykehus i spill.

Pasienter har i flere år vært kasteball mellom sykehusene rundt Mjøsa fordi fagområdene er spredt på de forskjellige sykehusene. Nå skulle vi endelig få et fullverdig sykehus sentralt plassert ved Mjøsbrua, en akseptabel plassering for de fleste i Innlandet. Så kladdes dette til med innstillingen fra ei faggruppe som har plassert hovedsykehuset i Brumunddal. Debatten om et hovedsykehus er tilbake til start, flere bidrar til fullstendig kaos.

Når Ap i Vestre Toten i samarbeid med MDG, FrP og Rødt danner et flertall for å «melde seg ut av samarbeidet» med sprikende begrunnelse, da lurer jeg på hvorfor dette ikke er satt på dagsorden i et medlemsmøte. Så langt jeg kan se av det som er lagt ut på OA, er det bare SV som har en fornuftig tilnærming.

Argumentasjonen som brukes for å beholde det psykiatriske sykehuset på Reinsvoll, er kunnskapsløst. Opptrappingsplanen for psykiatrien som ble vedtatt i Stortinget litt før årtusenskiftet, fastslo med faglig begrunnelse at psykiatrien skulle samordnes med somatikken. Psykiatrien skulle løftes med mer midler, flere utdannet til fagområdet, og gode tilbud i kommunene.

Hvor ble det av alt sammen?

Og vil vi i Innlandet få et fullverdig hovedsykehus?

Vi kladder det til når vi ikke står på enigheten vi har om et nytt sykehus ved Mjøsbrua.

Kommentarer til denne saken