Gå til sidens hovedinnhold

Kulturlivet overrasket ordfører Anne på 50-årsdagen

Ordfører Anne Hagenborg (A) så for seg en helt vanlig markering av 50-årsdagen, kanskje en bedre middag med familien fulgt av budsjettmøte på rådhuset senere på kvelden.

Innsendt

Slik gikk det imidlertid ikke, og selv om hun skjønte at noe var på gang, ble hun svært overrasket da hun kom inn i kultursalen på Søndre Land rådhus tirsdag ettermiddag.

Store deler av kommunens frivillige kulturliv hadde mobilisert en overraskelsesfestforestilling for ordføreren, som takk for alle gangene hun har møtt opp som publikummer på alle mulig forestillinger og konserter.

Ordførerens sambygding og partifelle Birgitte Rosenberg er en av dem som brenner sterkest for musikk og korsang i kommunen, og var konferansier på festforestillingen i tillegg til å fremføre Til ungdommen.

I tillegg var det innslag av sang og musikk ved Søndre Land barnegospel, Landslaget, Søndre Land kirkekor, Hov musikkorps, Vestsida musikkorps, Mist og Bergegarda mannskor.

Kultursalen var fylt til bristepunktet av konsertdeltakere og andre som ville ønske ordføreren til lykke med dagen, og etter forestillingen vanket det selvsagt bursdagskake til alle sammen.

Varaordfører Mona Tønnesland Tholin (Sp), rådmann Arne Skogsbakken og leder Anne Eli Olsby Hoff i Søndre Land Arbeiderparti overrakte gode ord og symbolske gaver (innenfor retningslinjene, bemerket rådmannen).

– Dette var en veldig hyggelig overraskelse. Jeg fikk nyss om at det skulle foregå noe i går, men antok at det var Arbeiderparti-gruppa som planla en markering. Ikke til forkleinelse for dem, men jeg er glad for at jeg tok feil, sa Hagenborg fra scenen.

Hun måtte opp flere ganger for å motta hyllest og gaver, og ble beroliget av varaordføreren da hun sa hun egentlig skulle vært på budsjettmøte.

– Jeg tror alle de som skal på det møtet sitter her i salen, så det kan du nok ta helt med ro, sa Tholin.

Kommentarer til denne saken