Gå til sidens hovedinnhold

Kulturkafè med dagsaktuelt tema

Innsendt

Torsdag 10. september er Ane Inger Bondahl Søberg gjest på Kulturkafè på PULS-Ditt værested. Hun er sykehusprest ved Sykehuset Innlandet avd. Gjøvik og Gjøvik DPS hvor hun har vært siden 2011. Før hun kom til Gjøvik var hun blant annet menighetsprest i Trøndelag, hvor hun opprinnelig kommer fra.

I stipendiatperioden har hun jobbet med et PhD-prosjekt som tar for seg hvordan personer som har forsøk å ta livet sitt blir møtt når de kommer til sykehuset, og da spesielt hvordan samtalen om eksistensielle temaer blir ivaretatt. Kveldens presentasjon vil ta utgangspunkt i prosjektet, sammen med flere tanker hun har knyttet til tema selvmord.

Kulturkafèen er på Verdensdagen for selvmordsforebygging. I Norge har LEVE ansvaret for den nasjonale markeringen. PULS-Ditt værested samarbeider med LEVE Oppland, og vil ha informasjonsmateriale tilgjengelig. Motto/budskap for Verdensdagen 2020 er: SAMMEN FOR FOREBYGGING AV SELVMORD. Vis at du ser. Vis at du lytter. Vis at du bryr deg.

PULS-Ditt værested følger myndighetenes smittevernregler med god avstand og registrering av navn og telefonnummer på fremmøtte. Det er begrenset antall plasser, og plass må reserveres på forhånd via Gjøvik Kultursenter e-billett eller ved registrering i kassa på PULS-Ditt værested.

Det vil bli åpen kafé, men med enklere servering. Du må gjøre ditt med avstand og god håndhygiene, og du må dessverre bli hjemme om du føler deg syk. Dørene åpner kl.17.00.

Kommentarer til denne saken