Vinjerock ble kåret til Årets Festival allerede etter den første musikkfesten på Eidsbugarden i 2006. I 2012 var de nominert på nytt, og fredag er det igjen spenning i festivalleiren på fjellet mens vinneren avsløres på et arrangement under by:Larm. 

Her samles konsertarrangører fra hele Norge, og Vinjerock konkurrerer med Oslo World Music Festival, Parkenfestivalen, Slottsfjell, og Miniøya om den gjeve utmerkelsen. De fem er nominert av en fagjury, hvoretter det er arrangørkollegene som har stemt fram en vinner.

Samtidig skal Årets helårsarrangør kåres. Denne utmerkelsen gikk i fjor til Blå, med totningen Eyvind Brox som daglig leder.

– Denne prisen er først og fremst en skikkelig klapp på skulderen fra resten av arrangørbransjen. En slik bekreftelse på at det vi gjør blir lagt merke til blant hundrevis av arrangører landet rundt, har gitt oss masse motivasjon til å jobbe videre og bli enda bedre. Det er veldig mange sterke kandidater der ute, og jeg er sikker på at det blir en verdig vinner i år også, sier Eyvind Brox.

De nominerte til Årets helårsarrangør 2016 er Rockeklubben i Porsgrunn, EnergiMølla, Rockefeller, Terminalen Byscene, og Union Scene.