Vestoppland kammerkor synger Brahms

Vestoppland Kammerkor

Vestoppland Kammerkor Foto:

Av

I anledning Allhelgensdag slår Vestoppland kammerkor på stortromma og synger Brahms' «Ein Deutsches Requiem» i Aas kirke 1. november og Gjøvik kirke 3. november.

DEL

InnsendtDette verket er regnet som Johannes Brahms’ gjennombrudd som komponist, og ble framført i sin helhet for første gang i 1869. Han begynte å skrive på rekviemet samme år som moren døde. I motsetning til den tradisjonelle rekviemmessen som har faste messeledd på latin, og som i innhold er en forbønn for de døde, ønsket Brahms å lage et rekviem på sitt eget språk, til trøst for dem som sitter tilbake i sorgen etter å ha mistet sine kjære.

Med på laget har koret fått sopranen Hannah Agnethe Pold og Benjamin Isachsen, baryton. Som vanlig ledes koret av den meritterte dirigenten Marit Tøndel Bodsberg Weyde.

«Det er første gangen koret tar turen til Aas kirke og vi gleder oss veldig til å synge i denne vakre klangen som kirka byr på,» forteller Lisbeth Eilertsen. «Flygelet er et av de beste i regionen og kommer virkelig til sin rett under de to fantastiske pianistene vi har fått med oss, Gunnar Flagstad og Ivar Anton Waagaard».

Begge pianistene er i dag førsteamanuenser i akkompagnement ved Norges musikkhøgskole. De har akkompagnert alle de fremste musikerne og sangerne Norge har å by på, alt fra Arve Tellefsen og Truls Mørk til Solveig Kringlebotn og Thine Thing Helseth. Nå er det altså vestopplendingene som er så heldige å få oppleve disse to nestorene sammen med et av innlandets aller beste vokalensembler.

Artikkeltags