Både fredag og lørdag arrangerer Friskus IL og Kapp IF sine såkalte vannsprutdager nede ved campingplassen på Hekshusstranda.

Vi ønsker å gi et tilbud til de som ikke er tilknyttet noe organisert idrett, forteller Hege Mølstad, leder av idrettsskolen i Kapp IF. Samarbeidet med Friskus IL er langsiktig orientert og begge parter ser for seg et godt samarbeid. Mølstad forteller at aktivitetene er todelte.

Her er det aktiviteter for både funksjonshemmede og funksjonsfriske, sier hun. En annen bakgrunn for samarbeidet er at Hege Mølstad ser behovet for tilbud som ikke går ut på å konkurrere.

Vi ser allerede i 12-12-årsalderen at det er det mange som faller fra ved for eksempel fotball og håndball, påpeker idrettslederen. Sigbjørn Sørlie i Friskus IL er, sammen med Hege Mølstad i Kapp IF, prosjektledere for samarbeidet dem imellom. Han er veldig positiv til samarbeidet.

Vi startet opp med Friskus IL i 2003 og har ennå ikke hatt et eneste uhell, sier Sørlie og påpeker at sikkerhet med blant annet redningsvester er førsteprioritet.