Vazelina og Sørum for jazzkidsa

JAZZHØGGERE: Vazelina Bilopphøggers spiller to ganger under sommerens jazzfestival på Kongsberg.

JAZZHØGGERE: Vazelina Bilopphøggers spiller to ganger under sommerens jazzfestival på Kongsberg. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Under årets utgave av Kongsberg Jazzfestival skal Vazelina Bilopphøggers og Knut Anders Sørum blant annet spille for verdens tøffeste publikum.

DEL

Det er under jazzfestivalens junioravdeling, Barnivalen, totningene sammen med navn som Bare Egil og duoen Skei & PT, som kapret tredjeplassen under realitynyvinningen The Stream, skal sørge for å gi den oppvoksende generasjon musikknytere en leksjon i å presentere musikk live!

Ettermiddag

Har du lyst å få med deg konsertene med Knut Anders Sørum og Vazelina Bilopphøggers, er det bare å krysse av i kalenderen for henholdsvis torsdag 6. juli og lørdag 8. juli og stille klokka inn på ettermiddagstid.

Kveldsjobb

Men det er ikke bare på dagtid man kan oppleve musikk på hjemlig dialekt i jazzbyen. Onsdag 5. juli står Ellen Andrea Wang på scena på Argus Grand Hotel, mens Knut Anders Sørum klemmer til også på kveldstid torsdag 6. juli, nøyaktig samtidig som Hellbillies med Lars Christian Narum på orgelkrakken gjør det samme på en scene ikke langt unna. Vazelina Bilopphøggers tar også en kveldsøkt lørdag 8. juli og så er det verdt å merke seg at samme kveld er kritikerroste Jaga Jazzist, med vår egen Line Horntveth i stallen, også på plass for å gi seg jazzfestivalen i vold.

Litt av hvert

Som vanlig er det et vidt spekter av band og artister innen et lite hav av sjangere man kan få med seg under årets Kongsberg Jazzfestival. Her stiller Toto og The Waterboys sammen med Vazelina Bilopphøggers og Nico & Vinz og Tomine Harket side om side med navn som Chick Corea, Dede Dee Bridgewater og Karin Krog. Morten Abel og Margareth Berger har også fått spilletid under festivalen, så her er det bare å velge – og ikke minst vrake.

TØFF JOBB: Knut Anders Sørum må virkelig gi jernet når han skal spille for barn under årets Kongsbergjazz.

TØFF JOBB: Knut Anders Sørum må virkelig gi jernet når han skal spille for barn under årets Kongsbergjazz. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags