Vant Brageprisen for andre gang

VANT: Linn T. Sunne vant Brageprisen 2012 i klassen åpen klasse, ungdomsbøker, med boken «Lille Ekorn».

VANT: Linn T. Sunne vant Brageprisen 2012 i klassen åpen klasse, ungdomsbøker, med boken «Lille Ekorn». Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Linn T. Sunne vant åpen klasse med boken Lille ekorn.

DEL

I kveld ble årets Brage-priser delt ut i Gamle Logen i Oslo.

Forfatter Linn T. Sunne fra Dokka vant åpen klasse for ungdomsbøker med boken Lille ekorn. Den er utgitt på forlaget Gyldendal.

- Med et åpent språk, gir boka et troverdig bilde av et gjenkjennelig miljø. Temaet belyses fra en ung jentes ståsted, og behandles presist og alvorlig. Dette er en viktig bok, sa kulturminister Hadia Tajik fra scenen om den prisvinnende boka ifølge Dagbladet.

Linn T. Sunne vant også i 2007 Brageprisen i klassen for barne- og ungdomsbøker for boka Happy. I 2012 ble hun tildelt Skolebibliotekarforeningens litteraturpris for sitt samlede forfatterskap.

Sakprosa

Trond Bolles enke, Bjørg Gjestvang, var nominert sammen med forfatter Jon Gangdal i klassen for sakprosa for bestselgeren Trond Bolle. Alles helt, min mann. Den er utgitt på Kagge Forlag.

Duoen nådde ikke opp med denne boka under årets Bragepris-utdeling.

Prisen gikk til boken Maos Rike. En lidelseshistorie av Torbjørn Færøyvik.

Vinneren i klassen barne- og ungdomsbøker ble Kari Stai fra Nord-Trøndelag. Stai vant for boka Jakob og Neikob. Tjuven slår tilbake.

Brageprisen deles ut av stiftelsen Den norske Bokprisen med Den norske Forleggerforening som sekretariat.

Prisen er delt ut årlig siden 1992 og har som formål å hedre gode norske forfatterskap, samt skape interesse for norsk litteratur.

Hederspris til Faldbakken

Forfatteren Knut Faldbakken (71) ble tildelt hedersprisen under onsdagens Bragepris-utdeling i Oslo.

– Dette voksenforfatterskapet tilhører et av de lengste og mest omfangsrike i norsk samtidslitteratur, og er trolig også et av de mest leste og omdebatterte, skriver juryen i sin begrunnelse for at Faldbakken får hedersprisen.

Juryen sier at Faldbakken gjennom hele forfatterskapet har klart å holde seg aktuell og også kontroversiell. Han var også blant de første til virkelig å sette søkelys på hva det innebærer å være en moderne mann, mener jurymedlemmene.

– Det seneste tiåret har han videreført mange av sine sentrale motivkretser i et rikt krimforfatterskap, heter det i begrunnelsen.

Verket «Uår» og romaner som «Insektsommer», «Sin mors hus», «Bryllupsreisen» og «Adams dagbok» blir trukket fram som eksempler.

– Dette er bøker som har gitt enestående bidrag til samtidslitteraturen og den offentlige samtalen, skriver juryen. (NTB)

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags