Fredag var konsertarrangører og festivalarrangører samlet til feiring og markering av begivenheter i året som gikk. Vinjerock var nominert til prisen for Årets Festival, og arrangøren kunne ta med prisen hjem.

Først og fremst tusen takk til hele fordømte festival-Norge! Mange tusen frivillige som har bidratt til å gjøre Vinjerock til hva det er, burde stått her nå og motta denne hyllesten og annerkjennelsen fra arrangør-kollegaer. Vi har fortsatt ikke laget vår beste festival. Dette motiverer oss til videre arbeid, uttaler Boye Skøre i Vinjerock via Norske Konsertarrangører.

De øvrige nominerte i kategorien var Miniøya, Oslo World Music Festival, Parken festivalen og Slottsfjell.

Vinnerne har først vært vurdert av en fagjury og til slutt stemt frem av sine kollegaer blant landets festivaler og helårsarrangører. Prisene deles ut av Norske Konsertarrangører som er konsertarrangørenes interesseorganisasjonen.

Prisen for Årets helårsarrangør gikk til EnergiMølla i Kongsberg

Daglig leder i NKA, Torbjørn Heitmann Valum, hadde følgende lovord å si om vinnerne.

– 2016 var et fantastisk konsertår og årets vinnere representerer både kvaliteten og bredden av arrangør-Norge. Vi i Norske Konsertarrangører har aldri fått inn så mange nominasjoner, og vi opplever at prisene og oppmerksomhet dette gir både nominerte og prisvinner er viktig. Årets vinnere jobber hardt for at veldig mange skal få oppleve store opplevelser og er alle meget verdige vinnere blant sterke konkurrenter, uttaler Valum.

Prisen Årets nykommerble tildelt Fjellfestivalen Rondaståk, mens prisen for Årets konsertbildeble Slottsfjell og fotograf Tom Lundavbildet en konsert med Honningbarna.

Prisen Årets plakatble tildelt Eggstockfestivalen.