Papillon er et talentprogram for unge musikere knyttet til Valdres sommersymfoni. Programmet får i tillegg 1 170 000 kroner i finansiering fra private bidragsytere. Til sammen gir dette inntil 2.340.000 kroner over tre år til prosjektet. Dette går fram av en pressemelding fra Valdres Sommersymfoni.

Valdres sommersymfoni er Nord-Europas største møteplass for barn og unge innen klassisk musikktradisjon. I solistakademiet Papillon skal de største talentene fra de nordiske landene i alderen 16–21 år fanges opp, og de vil i en avgjørende fase få tett individuell oppfølging av anerkjente pedagoger og etablerte artister.

Deltakelsen i Papillonprogrammet skal forberede talentene på den virkeligheten de om noen år vil møte som utøvende musikere. Talentene skal få den nødvendige ballasten for å kunne bli reelle søkere til toppsatsinger innen det klassiske feltet.

Konsertmester i Den Norske Opera & Ballett, solist og tidligere Crescendo-deltaker Guro Kleven Hagen er faglig leder av prosjektet. Kleven Hagen er også kunstnerisk leder for Valdres Sommersymfoni.