Leif Ove Andsnes åpner Valdres sommersymfoni 2019

TIL FJELLS: Mesterpianist Leif Ove Andsnes er klar for Valdres sommersymfoni i juni neste år.

TIL FJELLS: Mesterpianist Leif Ove Andsnes er klar for Valdres sommersymfoni i juni neste år. Foto:

Guro Kleven Hagen har trukket i de riktige trådene og fått selveste Leif Ove Andsnes til å kaste glans over sommerens klassiske festuke i Valdres.

DEL

Valdres sommersymfoni feirer i 2019 sitt 25-årsjubileum, og kan allerede nå røpe at åpningskonserten kommer til å bli en begivenhet av de sjeldne for Valdres-publikummet.

– Å få Leif Ove til Valdres er noe jeg har drømt om siden jeg startet i jobben. Han er en fantastisk musiker som er ettertraktet over hele verden, så det er veldig gøy at han tar turen til oss! Han har så vidt meg bekjent aldri spilt konserter i Valdres tidligere, sier kunstnerisk leder for festivalen Guro Kleven Hagen.

Andsnes skal spille sammen med Operaorkesteret på Valdres folkemuseum sin utendørsscene på Fagernes 21. juni og Kleven Hagen synes det er en ekstra bonus at det er akkurat Operaorkesteret som kommer til 25-årsjubileet:

– Det blir noe spesielt med å ta med «mitt eget» orkester til denne konserten. Jeg har jobbet som konsertmester for orkesteret i et halvt års tid og gleder meg til å sitte på scenen sammen med de faste kollegaene mine – og ikke minst med Leif Ove i tillegg! sier hun fornøyd.

Valdres sommersymfoni har siden oppstarten i 1994 bygget seg opp til å bli Nord-Europas største kurs for barn og unge. De siste årene har også festivalen begynt å blomstre, og har vokst seg til å bli en internasjonal kammermusikkfestival som tar imot store, internasjonale musikere. Festivalen pågår over 10 dager i juni/juli, og kan presentere over 20 konserter fordelt på alle Valdres-kommunene. Billettsalget for åpningskonserten med Leif Ove Andsnes og Operaorkesteret åpner 25. november. Resten av festivalprogrammet blir offentliggjort i mars.


Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags