For en stappfull sal under Landskappleiken på Otta lørdag ettermiddag høstet Hålien applaus og latter for A-klassedebuten. Her var stil, kraft og humor på plass under hele oppvisningen.

Silje ble nummer ni i A-klassa.

Hallgrim Hansegård og Ådne R. Geicke Kolbjørnshus vant hver sin lausdansklasse under kappleiken og sørget for stor Frikar- og Valdres-dominans. Det var andre år på rad med seier i A-klassa for øystreslidringen Hallgrim Hansegård.

Også Ådne R. Geicke Kolbjørnshus fra Vestre Slidre gjorde det sterkt under kappleiken. Han vant lausdans klasse B, og rykket med det opp til A-klassa etter kun to år som seniordanser.

Utklassing

Andris Hemsing fra Aurdal utklasset resten av konkurrentene i den yngste hardingfeleklassa. Jan Beitohaugen Granli tok en sterk andreplass i A-klassa for hardingfele, mens Ragnhild Hemsing ble nummer 10.

I A-klassa for dans hardingfele preget Valdres hele resultatlista. Best gikk det med Stian Roland og Tone Voldhaug fra Øystre Slidre som tok både fjerde- og femteplassen med henholdsvis en bonde og en valdresspringar. Sivert Andreas Holmen og Kjellbjørn Karsrud som begge spiller for Vårflaumen spel- og dansarlag, ble nummer fire og seks i B-klassa for hardingfele. Samme Sivert kapret tredjeplassen i dans hardingfele klasse B sammen med Tora Vik. Begge er med det klare for A-klassa.

Mange vinnere

I lagdans kom Vårflaumen spel- og dansarlag på en sterk andreplass. Øystre Slidre Spel- og Dansarlag og Vestre Slidre Folkemusikk- og danselag delte 13.-plassen i samme klasse.

Langeleik junior ble vunnet av Solveig Vatn Weisser fra Vang, mens Kristin Lie fra Øystre Slidre ble nummer tre. Seniorklassa her ble vunnet av Knut Aastad Bråten fra Nord Aurdal, mens resten av klassa på seks var dominert av Gjøvik- og Valdres-utøvere. Valdres juniorspellemannslag ble nummer seks i sin klasse.