Ut på Vinje-tur

MASSE MULIGHETER: Vinjerock inviterer til alt fra spreke toppturer til kajakkurs og vandringer i lokalmiljøet. FOTO: SINDRE THORESEN LØNNES

MASSE MULIGHETER: Vinjerock inviterer til alt fra spreke toppturer til kajakkurs og vandringer i lokalmiljøet. FOTO: SINDRE THORESEN LØNNES

Artikkelen er over 5 år gammel

Hvorfor ikke plukke med deg en 2000-meterstopp eller åtte på vei inn til Vinjerock? forslår festivalens aktivitetssjef.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Vinjerock samler goretexfolket fra store deler av Norge. Blant dem er det mange sprekinger. Derfor inviterer Vinjerock til en real fottur fra Valdresflya til Eidsbugarden.

- Vi sender bagasjen med båten MB Bitihorn på Bygdin, sier aktivitetssjef Hallgrim Rogn. Deretter går flokken fra Flya og over hele sju 2000-meterstopper før de når fram til overnattingsmålet på Torfinsbu. Da er flokken halvveis til målet.

Vinjerock har et bredt aktivitetsprogram. På programmet står flotte og kjente topper som Falketind og Uranostind. Men det finnes også tilbud med lavere terskel. Dette kan være elvepadling, våtkortkurs for kajakk, innføringskurs i kiting og klatrekurs. Videre er det store turmuligheter i nærmiljøet rundt Eidsbugarden.

Som før deles det ut en gnagsårpris under festivalen. Denne går til den som har besøkt flest DNT-hytter på sin vandring mot Vinjerockfestivalen. Vinneren for to år siden hadde hele 38 hyttebesøk før han ankom Eidsbugarden.

Det spreke festivalpublikummet kan også få prøve seg i multisportkonkurransen. Faktisk er denne sammensatte konkurransen så populær at Vinjerock har satt et tak på 75 tomannslag.

- Her kaver alt fra bakfulle bergensere til overtrente birkebeinere rundt i tre timer og løser flest mulig av de utsatte postene, sier Rogn.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags