Kjetil Skotte og Torvild Sveen" /> Kjetil Skotte og Torvild Sveen" /> Gå til sidens hovedinnhold

Unge tekstforfattere får hjelp

Artikkelen er over 14 år gammel

Norsk Litteraturfestival på Lillehammer vil hjelpe ungdom med en forfatter eller tegneseriemaker i magen et steg videre.

Norsk Litteraturfestival, Sigrid Undset-dagene på Lillehammer vil nemlig satse mer på ungdom enn de så langt har gjort.

- Vi skal ha skrivekurs for ungdom, vi skal ha to tegneserieverksteder, og vi skal la musikeren Øyvind H. Berg treffe unge som i løpet av tre dager kan prøve å skrive sin egen tekst og lage en pop-melodi.

Det sier Widar Aspeli, selv barnebokforfatter og engasjert av litteraturfestivalen for å lage et program som også de unge synes er interessant.

Tegneserier

Til festivalen kommer Anna Fiske og holder tegneserieforedrag. Hun er den eneste norske skaperen av tegneserier for barn, og har gitt ut sju nummer av barnebladet Rabbel. Til jul kom fem av dem i en egen bok. Hun sier det mangler norske tegneserier for barn. På festivalen skal hun fortelle om hvordan hun jobber, og deltakerne får prøve å skape sin egen tegneserie. Kurset er for elever på tredje og fjerde trinn i grunnskolen.

- Vi har satt i gang et samarbeidsprosjekt med barnehager, grunnskoler og videregående skoler som er i gang ut over våren, og som kulminerer under festivalen. Vi har et spesielt samarbeid med grunnskolen i hele Oppland, og har fått god respons fra blant annet grunnskoler i Biri og Gjøvik, sier festivalsjef Randi Skeie.

Lindgren-kabaret

Målet for festivalen er å sette opp et barne- og ungdomsprogram som er så bra at ryktet sprer seg, og at oppslutningen blir enda bedre neste år.

- Barn og unge er et naturlig satsningsområde for Norsk Litteraturfestival, for det er de som er framtida. Hele det litterære miljøet er samlet på Lillehammer under festivalen, og det er naturlig å satse bredt. Vi tenker på kvalitet, ikke kvantitet, forteller Widar Aspeli.

Under Litteraturfestivalen blir det holdt seminar om litteratur for barn og unge for barnehageansatte, lærere og fagmiljøet. Og ikke minst blir det en Astrid Lindgren-kabaret, satt opp av barn fra Øyer. Festivalen arrangeres fra tirsdag 29. mai til søndag 3. juni.