Gå til sidens hovedinnhold

Ung blues fra Landåsbygda

Artikkelen er over 21 år gammel

– Vi vil prøve å komme lengst mulig. Det hadde vært morsomt å få et navn i bluesmiljøet, sier Tore Slåttsveen og ser på kameratene for samtykkende nikk. Little Andrew & the Bluemasters er ett av sju band i landet som er blitt valgt ut til å delta på Union Blues Cup under Bluesfestivalen på Notodden neste uke.

Norsk Blues Union arrangerer Union Blues Cup for å rekruttere nye bluesspirer hvert år. Little Andrew & the Bluemasters, som har base i Landåsbygda, skal representere Hunndalen Bluesklubb i konkurransen. Fire av de syv bandene som deltar, kommer til finalen. Målet er å være blant disse. Etter hva Oppland Arbeiderblad har hørt av bandets repertoar, virker ikke finaledeltakelse som en umulig oppgave.

Ferske
Little Andrew & the Bluemasters er et veldig ferskt band. De har holdt på i et år, men i sin nåværende form har bandet bare eksistert siden februar. Andreas Stamnes og Tom Erik Sveum har spilt sammen siden høsten 1998. Tore Slåttsveen ble med etter hvert. Trommeslageren Robert Schei kompletterte altså bandet i februar. Alle har de bakgrunn fra ulike grupper og musikksjangre, men blues er en stil de har felles forkjærlighet for.

Bredt publikum
– Vi satser på å fenge et bredt publikum. Det er ingen spesiell aldersgruppe vi henvender oss til. Musikken er faktisk til og med dansbar, sier Tore Slåttsveen. Little Andrew & the Bluemasters plasserer låtene sine i kategorien swing-blues.
– Vi lager mye egen musikk. Det dukker ofte opp en ny låt hver gang vi samles. Ellers har vi egne versjoner av andres produksjoner, og noen coverlåter, sier Andreas Stamnes. Han er bosatt i Spydeberg, og har derfor et godt stykke å kjøre for å spille sammen med de andre.

Gode venner
I det siste har de øvd to ganger i måneden på forsamlingslokalet i Landåsbygda. Utover høsten og vinteren vil de ta mange spillejobber, og øve på den måten. Little Andrew & the Bluemasters er en godt sammensveiset kameratgjeng. De har det alltid veldig morsomt når de samles.
– Show er et stikkord. Vi prøver å lage litt show når vi spiller, sier Slåttsveen. Det er lett å forstå hva han mener når de tre andre bandmedlemmene snakker om å opptre i Zorro-drakter.

Fristende premie
De største inspirasjonskildene til bluesbandet hentes fra 50- og 60-tallets blues og rock’n’roll. Neste helg er det bluesrytmer fra denne perioden de fire vil nå toppen med på Notodden. Vinneren av Union Blues Cup får sponset norgesturne av Norsk Blues Union. En førstepremie som kan friste enhver. Ønsker du å høre Little Andrew & the Bluemasters før konkurransen, spiller de i Spydeberg i kveld og på Drøbak Bluesfestival i morgen.