TVERK tæk fyr på Friscena

Tverk spiller på Friscena søndag kveld.

Tverk spiller på Friscena søndag kveld. Foto:

Av
DEL

InnsendtBandet Tverk er basert rundt et årelangt samarbeid mellom multiinstrumentalist / komponist Harry Sagstuen og Nickels & Dimes-trommeslager Nils H Mæhlum. De har noen år jobbet med et prosjekt med basis i Harrys musikk og ikke minst hans underfundige og personlige tekster.

Dette har etterhvert resultert i bandet «TVERK».

Til helga, søndag 3. november, stabler bandet trommer og gitarer inn i bilen for å trille over Vardalsåsen. Når novembermørket legger seg kaldt og mørkt over hustakene på Gjøvik Kultursenter tennes fargefylte lys på Friscena og Tverk fyrer igang. De fire musikerne har holdt på siden 70-tallet. Det er med andre ord ikke første gangen en drar avgårde på spillejobb. Mens 70-åra også utvilsomt er det som på mange måter har satt det største preget på musikken bandet fremfører.

Konserten har fått sin tittel inspirert av låta "Det tæk fyr". Men både stemninger og tekster varierer; fra det lune og visepregede til det mer opprivende og rockete. Alt sammen med tekster på dialekt.

I tillegg til Harrys låter har de også tatt i brukt en del folkemelodier fra hjembygda Nordre Land. Disse har fått en passelig dose med 70-tallsglasur og smelter nesten umerkelig sammen med resten av bandets musikk.

Tverk består av Harry Sagstuen - vokal- gitar, keyboard og sax, Nils Harald Mæhlum - trommer, Trond Mæhlum - bass og Øystein Hovrud - gitar.

Hvis noen lurer på hva «Tverk» betyr, er dette et lokalt utrykk for det mange kaller en hempevirvel, det vil si en innretning der man kan hekte på det meste…

«Bredbeint og rocka med hint til både 1970 og 1870 og med Harry Sagstuens skakke, ettertenksomme og tidvis rørende vakre tekster (også på dialekt) som en fakkel som tar lytteren med på den ene spennende reisen etter den andre, er Tverk noe for seg selv. Så består ikke bandet akkurat av noen noviser heller.... Sammen høres de ut som et stevnemøte mellom The Band og Supertramp som faller i staver over folketoner fra Land og Vardal.»(Sitat fra anmeldelse i OA)

Artikkeltags