Trippel tirsdags-triumf på Friscena

Av
DEL

InnsendtTRE ENSEMBLER : ET NYMUSIKALSK KINDEREGG?
nyMusikk Innlandet kan stolt presentere intet mindre enn tre veletablerte ensembler, og det på en helt ordinær tirsdag.

NoXaS, Brutter og Spill er klare til å trollbinde – publikum vil gjennom et nymusikalsk kinderegg bli utsatt for høyst ulike klanguttrykk fra vår tid. Det er bare å glede seg.

NoXaS
er en norsk saxofonkvartett som siden etableringen i 2007 har markert seg som et kvalitetsensemble, med flere samarbeidspartnere blant eliten av norske musikere og ensembler. NoXaS har som målsetting å framføre det beste av repertoaret som finnes for denne ensembleformen, og også å bygge et nytt repertoar i samarbeid med komponister og andre utøvere. Gjennom dette arbeidet har NoXaS som visjon å skulle være et viktig aktivum i norsk musikkliv. Kvartetten har hele veien hatt løpende dialog med komponister om samarbeid og utvikling av nye verk for denne spennende ensemblevarianten. Dette har resultert i flere nye verk spesielt tilegnet kvatetten. NoXaS har samarbeidet med artister og komponister som Berit Norbakken, Sergej Osadchuk, Nordic Voices, Oslo-Filharmonien, Bergen Filharmoniske Orkester, Olav Anton Thommessen, Jon Øyvind Ness, Henrik Hellstenius, Ketil Hvoslef og Saturnalia Kammerorkester. Kvartetten består av René Wiik (baryton), Roger Andreas Holme (tenor), Ida Zimmermann Olsen (alt) og Lars Lien (sopran)

BRUTTER
arbeider med maskin- og menneskegenerert pulsmateriale og mønstre i divergerende tempi, en slags blanding av høylydt verksted og mørkt dansegulv. Duoen ble etablert i 2012 og består av Fredrik Wallumrød (trommer/trommesynth/elektro) og Christian Wallumrød (trommemaskiner/synth/elektro). Tospannet har lang fartstid fra forskjellige deler av den norske musikkscenen: Fredrik Wallumrød er mest kjent som rock- og metalmusiker, med band som Span, El Caco og Dog Almighty. Han spiller også med Jarle Bernhoft og med Susanna. Christian Wallumrød har blant annet gjort seg bemerket med sitt eget ensemble, og med kvartetten Dans Les Arbres, begge band med en rekke innspillinger på ECM Records og Hubro, og utstrakt turnévirksomhet over store deler av kloden. Brutter har gitt ut to album på Hubro Music (Brutter, 2015 og Reveal and Rise, 2017) og spilt en rekke konserter i Norge og Europa.

SPILL
er en Berlin-basert duo bestående av Magda Mayas (piano/clavinet) og Tony Buck (trommer/perkusjon). Siden begynnelsen, i 2003, har de utgitt 3 album som duo, og de har samarbeidet med John Butcher på UnSounds utgivelse Plume, og også med den amerikanske bassisten Damon Smith på Nyscope-utgivelsen Spill Plus. Tony og Magda har spilt over hele Europa, USA, Australia og Libanon, og i 2016 tok de del i et tre måneder langt kunstner-residens-program ved Villa Aurora i Los Angeles.

Arrangementet støttes av Kulturrådet

Friscena tirsdag 17. mars kl 19:00.

Billetter: https://checkout.ebillett.no/116/events/92486/purchase/setup?campaign_id=426

Artikkeltags