Terningkast 5: TREKLANG Sangbok

Bokomslag - Treklang

Bokomslag - Treklang

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

KFUM-KFUK, CANTANDO MUSIKKFORLAG

DEL

For mange av oss er "Treklang" et vagt minne fra søndagsskolens tid, da den lille blå boka samlet de sangene som var gjennomgangstonene. Den første utgaven kom allerede i 1968. Deretter ble den oppdatert i 1976, 1984 og 1996. Under TT-2007 på Gjøvik ble den 5. utgaven lansert. Og redaksjonen har gjort et godt stykke arbeid. I den nye utgaven er det 541 sanger og melodier. Det nye i sangboken er at en tredjedel av innholdet er byttet ut. En sang- og musikkonkurranse ble også arrangert i forkant av utgivelsen og flere av de innsendte bidragene har fått plass.

"Treklang" er ikke bare en bok for misjonsfolket, snarere tvert imot. Nå glemmer riktignok ikke redaksjonen hovedintensjonen med "Treklang", men en del av tidens mer populære artister har fått plass i den nye utgaven. Enkelte vil kanskje stusse over at "YMCA" fra Village People har fått plass i heftet. Den har som kjent vært betraktet som en homo-låt siden den kom. Men YMCA er noe mer, ihvertfall i en kristen sammenheng. Young Men's Christian Association er en økumenisk organisasjon basert på kristne verdier. Den ble grunnlagt i London 6. juni 1844. Om det er det redaksjonen har tenkt på, er vel heller tvilsomt.

Redaksjonen har funnet fram til en rekke perler av ny og gammel dato. Faktisk har pop, viser og annen underholdning fått en god del plass. I alt teller sidene fra 401 til 547 denne kategorien. Likevel; de mange salmene som utgjør vår salmeskatt har ikke veket grunnen. De 400 første sidene inneholder en rekke sanger om livssyn, troen, håpet og de ulike kristne høytidene. Og ved en gjennomlesning, finner jeg de sangene som samlet oss unge som var med på søndagsskolen. Det som imidlertid slår meg aller mest er at det er kommet til så mange nye sanger. "Treklang" kan ikke beskrives som en salmebok, men rett og slett en sangbok som man blir glad i. Med boken følger også boken som viser noter og besifring. Det gjør det lettere å ta gitaren på fanget eller å sette seg ved pianoet å spille gjennom de 541 sangene.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags