Travle dager for Bussi

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

– Nå skjer det mye, forteller Hilmar Bussi Karlsen på Raufoss, som har fått blest rundt plata si og som stadig er ute og holder konserter.

DEL

Det er tre år siden Bussi utga sin første plate med tekster rundt de reisendes liv, mye laget av ham selv. Litt problemer med å få den ut til det platekjøpende publikum har det vært, men nå synes han at interessen for plata og salget øker. Det kommer stadig henvendelser om å få kjøpt eksemplarer, dessuten forteller han om mange brev og telefonhenvendelser fra folk som har hatt både glede og nytte av å lytte til sangene hans.

– Det er mange telefoner fra folk som forteller om hva musikken gir dem, sier Bussi, som nå går med klare planer om ny plateutgivelse. Dette blir en singleplate med fire sanger.

Ved siden av å skrive egne nye låter, plukker han også fram tradisjonelle taterviser og har tenkt å ha den kjente "Mustalainen" med på plata. At det fortsatt er interesse for viser, merker han tydelig og synes å registrere at også ungdommen er kommet tilbake til denne typen musikk. Han har også opplevd interesse fra andre artister for å bruke låtene hans. Jenny Jensen har en av dem på sin siste plate.

"Hvem er denne gutten som med min datter går" er en av de mest etterspurte av Bussis viser. Denne ble i sin tid rablet ned på gråpapir på kjøkkenet hjemme. Nå har han laget en ny vårsang, som etter planen skal spilles inn for bruk i radioen.

Åpningen av tatermuseet i Elverum tirsdag, der kronprinsen var til stede, fikk ikke Bussi vært med på, men håper at han skal få oversendt et eksemplar av plata til kongefamilien. Nå står nye konserter på programmet. Lørdag opptrer han i Vestre Slidre og neste lørdag ved en tilstelning på sykehuset på Reinsvoll. Ellers har han fartet, og farter stadig, rundt i landet på spilleoppdrag, enten det er i Nordland, Trøndelag, Vestlandet eller rundt på Østlandet. På det meste har han holdt tre konserter på en dag.

– Det var hardt, men det gikk, sier han selv.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags