Torpa/Nordre Land Frivilligsentral «vant» nyttårsgave

Av
DEL

InnsendtNyttår ble feiret noen dager før «termin» på Torpa/Nordre Land Frivilligsentral.

Da kom en skjegg- og lueløs «nisse» fra Toten med ei flat og relativt hard pakke i form av en sjekk pålydende 100.000 kroner på vegne av giveren Gjensidigestiftelsen.

Den tidligere ordføreren i Østre Toten, Hans Seierstad, var den gavmilde skikkelsen som i år gikk selveste Landsbynissen i næringa på stasjonen. Anledning til besøket var at Gjensidigestiftelsen like før jul innvilget Torpa/Nordre Land Frivilligsentral 100.000 kroner av en søknad om drøyt det dobbelte beløpet.

Pengene skal brukes i 2019, og gå til tiltak for økt rekruttering av barn og unge som brukere av Frivilligsentralen. Helselagslederne Odd Granlund og Marit Flaten, frivillighetsnestor Bjørn Bjørneng, og daglig leder i Frivilligsentralen, Hilde Lindahl, takket, og sa seg strålende fornøyde med gaven. De uttrykte at de føler seg som ydmyke vinnere fordi de var blant de utvalgte av et «stort felt» med søkere. Formålet med søknaden var å samle inn penger til nødvendig utstyr for å gjennomføre ulike aktiviteter og treff. - Dette skal vi komme godt i gang med på nyåret, sa de glade mottakerne av pengegaven.

Planetsti på Dokka

Bjørneng orienterte ivrig om at man nå er i gang med å planlegge en planetsti i området ved museet og skolene på Dokka. Parken Ungdomsklubb, barne- og ungdomsskolen på Dokka, og museet er allerede involverte i prosjektet som etter planen skal ferdigstilles før sommerferien.

Et planetarium skal muligens flyttes til et hus på museet hvor planetstien får sin endestasjon, sa Bjørneng. Han avslørte at en annen himmelentusiast, den kjente astrofysikeren Knut Jørgen Røed Ødegård, forhåpentligvis vil være tilstede når planetstien blir offisielt åpnet.

I planetstiprosjektet vil pengene blant annet gå til plakater og oppgradering av et solur.

Utstyr til barn og unge

De aller yngste vil også nyte godt av pengegaven. I noen år har Frivilligsentralen hatt babytreff for barn i alderen 0-3 år.

Frivilligsentralen trenger flere leker, matter, pledd og annet utstyr for å gjennomføre babyaktivitetene best mulig. Dette blir det nå ei råd med.

De litt eldre barna vil bli tilgodesett med diverse utstyr for uteaktiviteter. Gaven gjør at Frivilligsentralen på sikt vil kunne tilby en utstyrsbank av blant annet ski, sko, sekker, telt, akebrett og diverse annet.

- Dette vil bli et fint tilbud til familier som trenger det, og det kan bli et bidrag i integrasjonsarbeidet. Dessuten blir det et flott folkehelsetiltak. Helselagspostene er et vellykket tiltak for å få mange ut på tur, og vi rekrutterer gjerne enda flere unge, sa Lindahl, Flaten og Granlund.

For en veldig imponert «totennisse» ramset de opp en lang rekke av ukentlige og månedlige faste aktiviteter samt flere enkeltarrangementer som Nordre Land Helselag og Torpa/Nordre Land Frivilligsentral står bak.

- Det var mange søkere. Dere var blant de nøye utvalgte. Søknaden var imponerende og god. Frivilligsentralen i Torpa/Nordre Land og andre steder gjør en så fantastisk jobb at dere fortjener all mulig støtte. Neste gang kan det hende at Gjensidigestiftelsen dekker hele beløpet dere søker om, sa Hans Seierstad, som ble belønnet for givergleden med takksigelser, kaffe, marsipankake og gode klemmer.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags