Topp 10 Sentrum kino 2019

Av
DEL

Innsendt1. «Snekker Andersen og julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul» (997)
2. «Frost 2» (499)
3. «Askeladden i Soria Moria slott» (401)
4. «Løvenes konge» (385)
5. «Psychobitch» (379)
6. «Kaptein Sabeltann og den magiske diamant» (312)
7. «Fast & Furious: Hobbs & Shaw» (230)
8. «Avengers: Endgame» 200
9. «Tunnelen» (159)
10. «Rive-Rolf krasjer internett» 156

Da julefreden senket seg over den vesle bygda Dokka, rullet «Snekker Andersen og julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul» over kinolerretet. Den trakk nær 1000 besøkende til Sentrum kino, og går klart inn på vår 1. plass for 2019. Og det var enda en film fra slutten av året som skulle komme høyt opp. Disneys «Frost 2» full av magi og trolske skikkelser, gikk inn på en klar 2. plass med nær 500 besøkende bare i løpet av romjula.

Troll fikk vi også se i den første filmen om Askeladden fra 2017, og i oppfølgeren «Askeladden i Soria Moria slott» vartet vår landsmann Aleksander Kirkwood Brown opp med flere spennende karakterer. Oppfølgeren trakk over 400 besøkende til de ordinære visningene i kinosalen, og får dermed en 3. plass. Legger vi til utevisningen i samarbeid med Lands museum og Bygdekinoen, kan vi legge til ytterligere 300 besøkende, noe som ville ha brakt den 2. historien med Espen Askeladd helt opp på en 2. plass.

Vi holder oss i naturen når vi kikker på 4.-plassen. Der ligger den nye versjonen av Disneys klassiker «Løvenes konge». Originalen fra 1994 ble en enorm suksess, og det var naturligvis knyttet både spenning og forventninger til 2019-versjonen. Med nesten 400 besøkende på Sentrum kino, slo den i alle fall relativt bra an i Landsbyen Dokka. Vi trenger ikke å se langt utenfor kommunegrensa for å finne en relasjon til 5.-plassen på vår liste; «Psychobitch». Den ble spilt inn på Gjøvik og noen av statistene kom fra Nordre Land! Det lå til rette for at denne filmen skulle slå godt an her i distriktet samt på landsbasis, og til oss kom det like under 400 besøkende for å se den alvorsstemte, men likevel tidvis humoristiske skildringen av ungdommers større eller mindre hverdagslige utfordringer.

Kongen på havet, hvem er han? En sort og sint og farlig mann! Om «Kaptein Sabeltann og den magiske diamant» ikke ble helt konge på Sentrum kino i 2019, kapret den i alle fall en 6. plass med litt over 300 besøkende. Men sjelden har det vært så god stemning i kinosalen! Vi opplevde til og med at noen kom for å se den to ganger. Det er ikke tvil om at Terje Formoes legendariske sjørøverkaptein fortsatt vekker stort engasjement hos landingene. Engasjement fikk vi også oppleve da det ble arrangert bilutstilling utenfor kinoen en efta i august. Det var jevnt med folk hele tida. Besøkende fikk sett på mange flotte biler og på listas 7. plass; «Fast & Furious: Hobbs & Shaw». Inne på kinoen kunne vi telle 230 besøkende, mens det var et tilsvarende antall utenfor som siklet på gromme gatebiler, kjøretøy fra ulike motorsportsgrener og Parken ungdomsklubbs grillpølser.

Når enden er god er allting godt. «Avengers: Endgame» markerte slutten på Marvel-universets fase tre, og ga de 200 besøkende en hyllest til kjente og kjære karakterer som blant andre Iron Man, Black Widow og Captain America. Med 8. plass på lista håper vi at filmer fra fase fire også skal komme inn på neste års topp 10-liste. Apropos ende; en tunnel kan virke endeløs hvis man har to veier inn, men ingen vei ut. Nettopp dette var stikkordene for romjulssuksessen «Tunnelen» som dro nesten 160 besøkende og fikk en 9. plass. Siste mann, nærmest bokstavelig talt, på vår topp 10-liste for 2019, er «Rive-Rolf krasjer internett» med litt over 150 besøkende. Det betyr at Disney er godt representert på Sentrum kino med tre filmer blant de 10 mest sette.

Spesialvinsninger av filmer som «Kjæledyrenes hemmelige liv 2» og «Born 2 Drive» har bidratt til at disse fikk et totalt besøkstall på henholdsvis 280 og 159. Det ville ha brakt disse filmene trygt inn i topp 10, men lista er i utgangspunktet kun basert på ordinære visninger. Kort oppsummert ser vi at det i hovedsak er barnefilmer, norske storproduksjoner og internasjonale «blockbusters» som trekker flest folk til Sentrum kino i Landsbyen Dokka. Men husk at det også vises mange flotte filmer som faller utenfor disse kategoriene. Derfor anbefaler vi å følge med på vår Facebook-side, Snapchat og/eller oppslag rundt omkring i landsbyen for ikke å gå glipp av gode kinoopplevelser utover i 2020! Glem heller ikke at Teater Innlandet besøker oss med jevne mellomrom, for det kommer flere interessante oppsetninger allerede fra februar!

Artikkeltags