Terningkast 4: TONY PARSONS En sjanse til

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Oversatt av Linn Øverås Aschehoug

DEL

Kjærligheten til det motsatte kjønn og til familien.

Hovedpersonen er Alfie Budd, en ung enkemann som ikke klarer å komme over sin elskede Rose og gå videre i livet. De to møttes i Hongkong, og både byen og verdensdelen har en sentral plass i boka.

Han bor hjemme hos mamma og pappa, en sportsjournalist som har gjort braksuksess som forfatter. Der bor også den vakre studenten og au pairen Lena, som vi straks skjønner står i med Alfies far. Det er påfallende merkelig at verken Alfie eller moren hans merker noe før katastrofen er et faktum. Det hele avsløres på mildt sagt lite troverdig vis.

Alfie soser rundt i London, og får seg endelig jobb som engelsklærer for fremmedspråklige. På damefronten kommer han seg videre. Og videre. Og enda videre. Men ingen av damene er Rose, ingen kan erstatte henne.

Tonen er underholdende, av og til bitende, andre ganger sentimental. Selv om Tony Parson ikke er noen språkkunstner, og av og til henfaller til klisjeer, er dette en god underholdningsroman for både kvinner og menn. Den satt faktisk i overraskende lenge.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags