Terningkast 5: TOM SCHANDY OG TOM HELGESEN: Naturperler i Oppland

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Forlaget Tom og Tom 2006

DEL

Blant årets førjulslitteratur kom denne boka ut i begynnelsen av november. Forfatterne har ingen direkte tilknytning til fylket vårt, men har tidligere laget en tilsvarende bok for Buskerud fylke. På til sammen 280 sider blir fylket vårt sett på gjennom naturperler presentert kommune for kommune.

Forfatterne har fått fylkesordfører Audun Tron til å skrive forordet. Han karakteriserer boka som et praktverk. Det må han nok få rett i. Boka er gjennomillustrert med fargebilder og Schandy, som har vært fotograf, kan sine ting på en utmerket måte. I tillegg er den grafiske utformingen satt bort til et eget firma. En svært påkostet bokutgivelse med andre ord, og slikt gir selvsagt resultater for det kunstneriske.

Boka har et uvanlig bredt satsspeil, noe som selvsagt er en fordel for den kunstneriske gjengivelsen, men samtidig blir det ikke akkurat noen god bok å holde og bla i.

Boka har for øvrig en høyst original innholdsfortegnelse, der et opplandskart viser sidetallet for de enkelte kommunene, noe som fungerer helt fint.

Dette er ei bok der innholdet på en måte ligger mellom to felt. Det er naturperlene som er det overordnede, men i den forbindelsen trekkes også lokalhistorien inn. Slike kombinasjoner har ofte en tendens til å bli noe omtrentlige for den lokalhistoriske delen, men i alle fall i de områdene jeg kjenner best virker det her som om også det lokalhistoriske i boka er etterrettelig.

Om en vil bla opp snaut 400 kroner til en julegave er nok ikke dette noe dårlig valg.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags