Terningkast 6: TOM SCHANDY OG TOM HELGESEN: 100 norske naturperler

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Forlaget Tom og Tom

DEL

Vår avis har nylig presentert Tom Schandys og Tom Helgesen "Naturperler i Oppland". Ei bok som kan gi masse turtips til den som ønsker å bli bedre kjent med fine steder i vårt omfangsrike fylke. Men de to Tom-er presenterer også en annen lekkerbisken av ei bok i samme sjanger i høst, nemlig "100 norske naturperler". Her er det ikke bare nasjonalparker som er beskrevet – nei, også andre flotte områder er omtalt og presentert med nydelige fargefotografier.

Du skal lete lenge etter et bilde som ikke forsvarer plassen i boka. Alle holder også meget høy teknisk kvalitet. Ved siden av sine egne bilder har forfatterne benyttet seg av bilder tatt av andre norske naturfotografer. Ikke mindre enn 360 praktfulle fotografier er med.

Boka er en instruktiv og innbydende reise i Norge, fra lengst i sør til det nordligste nord.

Ved siden av generelle beskrivelser som forteller om naturtype, geologi, flora og fauna er alle kapitler også utstyrt med en egen faktaramme. Her finnes kortfattet geografisk beskrivelse, kartforslag, spesielle attraksjoner, atkomstmuligheter til områder, og nyttige adresser (blant annet nyttige linker på nettet). Alle områdene (kapitlene) er nummerert, og på norgeskartet er numrene plassert inn der de hører hjemme.

Bare det å bla i boka er en opplevelse i seg selv. Her kan vi lese om 100 spennende og vakre steder. Det er et imponerende stykke godt arbeid som ligger bak denne boka. Som leser får du virkelig lyst til bare å pakke sekken og komme deg til noen av steder som er beskrevet. Forfatterne har virkelig truffet blink med denne boka som anbefales på det varmeste.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags