FRODE HERMANRUD" /> FRODE HERMANRUD" /> Gå til sidens hovedinnhold

Tøffer videre

Artikkelen er over 16 år gammel

Selv om Nickels & Dimes forsiktig har presentert deler av det nye albumet i noen sammenhenger, var det på lørdag boblen for alvor sprakk. Bar Ampfield var stinn av rockeinteresserte som tok grådig imot da trioen delte ut rause smakebiter fra det nye albumet.

Men før Nickels & Dimes gikk på, kunne publikum kose seg sammen med distriktets egne Glimmer Twins, gitarduoen Jørn Gillerhaugen og Thomas Bjerke som rundhåndet delte ut akustiske godbiter. Med romslige sjumilsstøvler flyttet de seg gjennom tiårene og lot publikum få gjenoppleve en håndfull gode rock'n'roll-minner, fra Bon Jovi til Kurt Nilsen via Men At Work på repertoaret.

Trygt band

Etter denne myke oppvarmingen, med spredd allsang, var publikum nå klare til å ta imot Nickels & Dimes, som på sin side tydeligvis ikke var kommet for å spille verken akustisk eller laidback.

Det begynner å bli en god stund siden Nickels & Dimes sist var frampå på plate, og siden sist er bandet blitt redusert til trio. Noe som tydeligvis passer bandet bra, for det var en presis og kompromissløs gjeng som lot desibelene hagle på Bar Ampfield denne lørdags kvelden.

Bandet gikk hardt ut og signaliserte med en gang at her måtte man være våken for å følge med i svingene. Vokalist og gitarist Steffen Nicolaisen slet litt med noen gitarproblemer, men med bassist Arild Steinsrud og trommis Nils Harald Mæhlum på laget, var det aldri noen grunn til å avbryte for så å begynne på nytt igjen. Og det er her Nickels & Dimes skiller seg ut i fra mange andre band. Det er aldri tegn til verken nøling eller usikkerhet i bandet, uansett hva som måtte oppstå av uforutsette hendelser.

Bandet varmet opp med noen smakebiter fra det nye albumet Midnight Overdrive, men også materiale fra debutalbumet, og ikke minst den litt glemte Merge, var hyggelige gjenhør under konsertens første del.

Komfortable

Det var en munter men gjennomrocka gjeng som presenterte sitt nye album lørdag kveld. Arild Steinsrud i solbriller og Stetson så ut som en blanding av The Edge og Morten Abel og sørget som alltid for stor stemning både på og foran scena. Nils Harald Mæhlum var som alltid tryggheten selv, og det var heller ingen tvil om at Steffen Nicolaisen var mer enn komfortabel med situasjonen den kvelden. Nicolaisen er titt og ofte å se i forskjellige sammenhenger, men det er når han får lov til å være svett rocker at han virkelig får vist hva han duger til.

Nickels & Dimes som trio låter tøffere og ikke minst mer kompakt og organisk enn på mange år. På lørdag låt bandet friskt og vitalt, og med tre såpass rutinerte musikere er det ikke behov for flere elementer i bandet.

Savnet

Nickels & Dimes har med det nye albumet på en måte funnet tilbake der de startet for mange år siden med sterk, gitarbasert rock med karer som David Lindley og John Campbell som greie referanser. Ikke direkte blues, men rå, rett-på-sak-gitarbasert rock med noen fikse progressive elementer innimellom.

Med det nye albumet har Nickels & Dimes endelig kommet bakpå igjen, og leverer musikk med både en touch av flatbygdene på Toten og de mystiske sumpene i Mississippi.

Skal man dømme etter responsen på Bar Ampfield lørdag kveld, var det tydelig at mange hadde savnet Nickels & Dimes, noe som er fullt forståelig. Men med nytt album og ett tonn erfaring i bagasjen, er det tydelig at bandet har kommet tilbake for å bli. Koste hva det koste vil.