– At en tolvåring kan synge med sånn sikkerhet er fantastisk, konstaterte dommer Jan Fredrik Karlsen under fredagens semifinale i Norske Talenter.

Tolv år gamle Nora Foss Al-Jabri fra Gjøvik fremførte den svenske sangen ”Gabriellas Sång” fra filmen ”Så som i Himmelen” og fikk trampeklapp fra publikum og meget god respons fra de tre dommerne i panelet.

Overrasket

– Jeg er bittelitt overrasket siden dette er en sang som krever en del teknikk, svarte Nora på den gode responsen fra dommerne og publikum.

Hun tok førsteplassen i avstemningen og gikk dermed videre til finalen i Oslo 9. mai.

– Nå er jeg bare happy. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle komme helt til finalen, utbrøt en glad Nora Foss Al-Jabri.

Spenstige frikarer

Dansegruppa Frikar, med Halgrim Hansegård fra Valdres, gikk også videre til finalen etter en spennende avstemming. Det var opp til dommerne å avgjøre hvem som skulle gå videre av andre- og tredjeplassen i avstemmingen. Dommen falt til slutt på dansegruppa Frikar. De gjorde også inntrykk på publikum og dommerne.

– Dere viste en skikkelig stilig musikalsk kombinasjon og viser stor fremgang, sa Mia Gundersen etter at dansegruppen hadde fremført sin moderne form for hallingdans. Nå er det opp til seerne å bestemme hvem som er Norges største talent. Finalen går av stabelen 9. mai.

Vinneren får 500.000 kroner og et stipend på 150.000 kroner.