– Hysterisk morsomt om Aker Brygge 1980

NY VISITT Cato Skimten Storgenen og Gard Eidsvoll da StatsTeatret besøkte Hedalen ved en tidligere anledning. 9.-10 november er de tilbake.. Foto: Ingvar Skattebu

NY VISITT Cato Skimten Storgenen og Gard Eidsvoll da StatsTeatret besøkte Hedalen ved en tidligere anledning. 9.-10 november er de tilbake.. Foto: Ingvar Skattebu

Artikkelen er over 1 år gammel

Hedalens egen scenehelt, skuespilleren Cato Skimten Storengen, tar turen til hjemtraktene neste uke for å vise Statsteatrets «Aker Brygge 1980».

DEL

Daglig leder på Frivilligsentralen i Vang, Ragnhild Lund, er også utdannet skuespiller fra Statens teaterhøgskole. Hun er tydelig på at det er store ting som skal skje på Åsvang fredag 9. november. Dagen etter vises forestillingen i Cato Skimten Storengen sin hjembygd Hedalen. Lund mener dette er kremen av norsk teaterkunst og har selv sett fire av de foregående oppsetningene deres.

– Det er lekent, lærerikt og til tider hysterisk morsomt, mener hun.

Selv omtaler Statsteatret forestillingen slik:

Vi tar deg med til 80-tallet og til sangen om det frie marked. Vi tar deg tilbake til tiåret der lønnsomhet, emisjon, korrupsjon, Innside Trading og Milking the Cow ble en del av vokabularet. Tiåret da off-white ble en farge, og vi alle ble Poco Loco.

Vi møter brødrene Wilhelm og William, og følger deres eventyrlige ferd gjennom børs, bank og boligspekulasjon. Og ikke minst skal vi følge brødrenes kulinariske reise fra fiskepinner hos mor, til møtet med kinesisk, indisk, vietnamesisk og japansk kokkekunst i 80 tallets Oslo. Velkommen til Fame, Sweet Dreams og Dancing in the Dark.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags