Hakkebakkeskogen er klar til fest!

GAFLER I SEG: Både bakere og kakemonser i rød pels er på plass når teppet går opp for en ny runde med «Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen» i Bassengparken mandag kveld.

GAFLER I SEG: Både bakere og kakemonser i rød pels er på plass når teppet går opp for en ny runde med «Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen» i Bassengparken mandag kveld. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag går lauverket opp for den sjette utgaven av «Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen». Som vanlig spilles klassikeren i den ene av byens mange grønne lunger, Bassengparken.

DEL

«Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen» er et vandreteater som foregår i mild sagt naturtro omgivelser i Bassengparken, noen kurante steinkast unna Fastland i Gjøvik.

Kjerne

– Forestillingen er fortsatt i vekst, så vi ser ingen grunn til å avslutte med det første. I fjor hadde vi 3700 publikummere – deriblant selveste statsministeren – innom Hakkebakkeskogen, sier Marte Skoglund som er stykkets regissør. Hun forteller at Gjøvik kommune tilrettelegger for at Bassengparken kan tas i bruk slik at Hakkebakke-gjengen kan ønske alle store og små velkomne inn i et univers hvor scenografien er ekte skog.

– Det er sjette gangen stykket settes opp i Bassengparken, men 12. gang det settes opp med samme kjernen av lokale skuespillere. Det er gøy med noen utskiftinger av roller for litt «nytt krydder» hvert år. Norsk Sceneskrekk bekler alle roller og Hans Esben Gihle er i år tilbake i rollen som Bestemor Skogmus, sier Skoglund som lover at den sporty Gihle vil få seg en skikkelig flytur i år også.

Støttespillere

– Mauritz Schonhowd spiller for første gang rollen som Brumlemann og som foregående år har vi med en god gjeng ekornbarn i alderen 6–12 år, sier Marte Skoglund som forteller at crewet av «bæssmorheisere» er en blanding av frivillige og trofaste støttespillere.

– Mange av våre frivillige er for øvrig «utvokste» ekornbarn, sier Skoglund som legger til at ved siden av rikelige muligheter til å handle seg forfriskninger underveis, tilbyr gjengen også ansiktsmaling for barn, sier regissøren som slår fast at Hakkebakkeskogen ikke hadde vært det samme uten solid lokal forankring og svært godt samarbeid med byens støttespillere og næringsliv.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken