Synger i Grand Prix

mgp: Hans Esben Gihle gleder seg til å synge i Baku, men er mindre begeistret for garderobeutvalget. De ga meg seks antrekk, så jeg ba dem skrive ei liste over hva jeg skulle bruke til hvilken anledning. Ellers blir det bare rot, flirer totningen. 	ARKIVBILDE

mgp: Hans Esben Gihle gleder seg til å synge i Baku, men er mindre begeistret for garderobeutvalget. De ga meg seks antrekk, så jeg ba dem skrive ei liste over hva jeg skulle bruke til hvilken anledning. Ellers blir det bare rot, flirer totningen. ARKIVBILDE

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Hans Esben Gihle korer for Tooji i Baku.

DEL

Når Norges delegasjon i Melodi Grand Prix 2012 ankommer Aserbajdsjans hovedstad i morgen, blir det med en veldig blid totning på lasset.

- Det er klart man blir glad for slikt! stråler Hans Esben Gihle over telefon fra Oslo. Han står midt i koffertpakking før han setter seg på flyet til snaut to uker med øving, presse og offisielle besøk før årets Grand Prix.

- Det var jo litt overraskende å få telefonen, for jeg trodde jo de hadde egne korister. Men noen hadde tipset NRK om meg, så jeg ble bedt om å komme inn, forteller sangeren sjøl. Og hvem det var, vet jeg ikke, men jeg fikk da jobben!

Tror på finaleplass

Norges bidrag er låta Stay, som framføres av artisten Touraj Keshtkar, bedre kjent som Tooji. Den iranskfødte barnevernspedagogen og modellen vant den norske finalen med god margin, og Hans Esben har tro på både artisten og sangen.

- Ja, vi må vel håpe på finaleplass i alle fall, sier han. Det syns jeg vi bør klare.

Litt alene bakpå scenen

I den internasjonale «varianten» av Melodi Grand Prix har deltakerlandet lov å stille med opp til seks personer på scenen: Tooji har med fire syngende dansere, men Gihle blir den eneste «stillestående» koristen.

I nasjonale finaler av Melodi Grand Prix stiller deltakerne med koring «på bånd», men i den internasjonale finalen er dette ikke tillatt.

- Jeg skal stå litt alene bakpå scenen, sier Gihle beskjedent. Jeg syns ikke så mye, men skal være med på alt. Og det synes jeg er flott!

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags