Støttekonsert for Haiti

Odd Christian Hagen (f.v.), Trond Meland, Einar Skare og Martin Andersson håper givergleden er stor når tar sikte på å fylle studenthuset 1. februar. Foto: Brynjar Eidstuen

Odd Christian Hagen (f.v.), Trond Meland, Einar Skare og Martin Andersson håper givergleden er stor når tar sikte på å fylle studenthuset 1. februar. Foto: Brynjar Eidstuen

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Narum, Gaute Ormåsen, Nora Foss Al-Jabri, Dag Stokke, Knut Anders Sørum med band og mange flere, opptrer gratis på støttekonserten for Haiti på Studenthuset i Gjøvik 1. februar.

DEL

Det er Trond Meland, Odd Christian Hagen, Einar Skare og Martin Andersson som har tatt initiativ til støttekonserten. Inntektene går uavkortet til SOS-barnebyer på Haiti.

God respons

Mandag 1. februar braker det løs og responsen har vært god. Lokale artister stiller opp gratis. Det samme gjør teknikere, vakter og resten av crewet som må til. På artistlista finner man mange godbiter, men fremdeles ønsker arrangørkvartetten flere bidrag og ideer.

SOS-barnebyer

Trond Meland tok initiativ til støttekonserten, Einar Skare som er daglig leder på Huset og arrangør gjennom firmaet Applaus AS og produsent Odd Christian Hagen applauderte initiativet og begynte å jobbe med arrangementet.

- Vi tror alle føler en stor grad av maktesløshet når en ser det her på TV, og dette er vår måte og vise solidaritet på, sier Einar Skare, som tar sikte på å fylle Huset 1. februar.

Åpent for alle

Sopp, som eier av Huset, og studentene har også engasjert seg, og leder i Huset, Martin Andersson, forteller at studentene har innlemmet arrangementet i studentuka. Samtidig presiseres det at støttekonserten er åpen for alle.

I tillegg til billettinntektene, vil publikum få mulighet til å gi bidrag i bøsser på stedet, verve seg som faddere men også overføre penger til en sperret konto som opprettes. - Vi syntes det var viktig at pengene gikk til noe langsiktig, noe som varer utover det ekstreme engasjementet som er nå. SOS-barnebyer er en velrenommert og stabil organisasjon som har vært på Haiti siden 1979, sier Odd Christian Hagen.

Representanter fra SOS-barnebyer vil være til stede under støttekonserten.

Bringer det nærmere

Arrangørkvartetten ønsker å bringe Haiti-katastrofen nærmere gjøvikensere.

- Vi kan tenke oss at hele Gjøvik er jevnet med jorden, men det er et mye større område enn Gjøvik som er rammet, sier Hagen.

Arrangørene er fremdeles på utkikk etter samarbeidspartnere. Om det er noen som ønsker å bidra kan de ta kontakt, sier arrangørene, som blant annet trenger hjelpere når det gjelder trykk, dekor og catering. Særlig ønsker de at folk med tilknytning til Haiti skal melde seg.

Video og bilder

- Studenter ved høgskolen skal lage en medieproduksjon med video, bilder og informasjon fra Haiti. Det hadde vært fint med førstehåndsinformasjon fra verdens nest fattigste land. Om det er noen som kjenner noen der, er fra Haiti eller har vært der håper vi at de tar kontakt, sier Odd Christian Hagen.

Kvelden vil være full av musikk og appeller, og arrangørene håper lokale bedrifter kan komme å holde appell og gi sin økonomiske støtte til det gode formålet. Fra mandag legges billettene til konserten ut for salg på Chaplin.

Disse artistene er klare:

  • Narum
  • Gaute Ormåsen
  • Nora Foss Al-Jabri og Dag Stokke
  • Knut Anders Sørum med band
  • Lars André Kvistum og Roy Nikolaisen
  • Nickels & Dimes
  • Renegades of Funk
  • Trøste & Bære
  • Mari Cathrine Brostuen Hagen og Marianne Steinsrud
  • Ifølge arrangørene vil flere artister komme på lista etter hvert
Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags