Stor stemning i møkkjelleren

TOK VANNVEIEN: 
Kolbjørn og Unn Haug stilte ferga Rand til disposisjon for å frakte feststemte folk fra østsida over Randsfjorden.
FOTO: TROND LØNSTAD

TOK VANNVEIEN: Kolbjørn og Unn Haug stilte ferga Rand til disposisjon for å frakte feststemte folk fra østsida over Randsfjorden. FOTO: TROND LØNSTAD

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Den gamle møkkjelleren på Ringelien gård var forvandlet til konsert- og festlokale og Gosen Gladjazz sørget for stor stemning for de om lag 200 feststemte som hadde tatt turen til vestsidas nye kulturelle storstue.

DEL

En ny kulturell storstue har sett dagens lys i møkkjelleren på Ringelien gård. I fjor var forestillingen Markens grøde satt opp i underetasjen på fjøset, og på lørdag hadde det driftige ekteparet Aud Sigrid og Lars Holst invitert Gosen Gladjazz til å løfte stemningen i taket. Det er høyt oppunder taket i møkkjelleren på Ringelien gård, men de garvede gutta fra Toten greide det med glans!

Allerede før klokka fem på ettermiddagen fant mange veien til båthavna i Kråkvika i Hov, der fergen Rand med skipper Kolbjørn Haug lå klar til avgang. Feststemte jazzelskere nøt turen over Randsfjorden i strålende solskinn. Etter en oppsamlingsrunde var 70 festdeltakere på tur over til Ringelien gård. Her ble de møtt av vertskapet og en festpyntet møkkjeller. Atmosfæren kunne ikke vært bedre. Levende lys ga murveggene liv og akustikken var veldig bra.

Halvparten av et gammelt vasshjul som hadde ligget under låven i over 100 år fikk ny status som bar, mens en traktorhenger av vesentlig nyere dato fungerte som scene i nordenden av låven. På scenen leverte gutta i Gosen Gladjazz to avdelinger med leken og improvisert dixieland og New Orleans jazz, før en lengre matpause ble avløst av dansefest. Toten-gjengen hadde med seg to vikarer denne kvelden i trommeslageren Bård Jostad og den kjente saksofonisten og klarinettisten Stein Collett Thue fra Bærum, som har spilt sammen med alle i jazzmiljøet.

At musikeren fra Bærum ikke hadde spilt en eneste tone sammen med Toten-gutta før, spilte ingen rolle. Han behersket repertoaret til fulle!

Helhetlig opplevelse

– Det er viktig å få en helhetlig opplevelse, røper Aud Sigrid Holst, som sammen med familien har sydd i sammen en helaften med båttur, god mat og Gosen Gladjazz. I tillegg hadde kunstneren Siri Bjerke dekorert veggene med flere av maleriene sine. Flatlien gård har spesialisert seg på hjemmelaget spekepølse og foredlet Angus-storfe, og grillspyd og hamburgere lokket mange ut til matteltet for en kulinarisk lekkerbisken. Dette var et opplegg som falt i god smak hos publikum.

– Vi har hatt en strålende flott opplevelse, forteller Ellen Haugsrud som kom fra Lørenskog for å få med seg gladjazz i møkkjelleren.

Dixielandjazzen er ansett som den første form for jazzmusikk og utviklet seg i Dixie-området, spesielt rundt New Orleans helt først på 1900-tallet. Senere, rundt 1910 - 1915 spredde den seg til Chicago og New York. Begrepet Dixieland ble vanlig etter at Original Dixieland Jazz Band spilte inn sin første jazzplate i 1917 og solgte i bortimot en million eksemplarer. Gutta fra Toten kunne sin jazzhistorie, og etter en porsjon mat var de feststemte klar for dansegulvet. Gosen gladjazz entret atter scenen, og sammen med de dansende jazzet de inn i søndagsnatta.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags