Søndag inntok småstjernene Gjøvikmarken. Småstjernene som vi alle vet vokser seg store snart.

Og den blankeste stjerna av alle, den som skinte aller kraftigst, var Nora Foss Al-Jabri (9) fra Gjøvik. Fra den første tonen ble det helt stille blant publikum. Småsummingen bortover gressbakken døde hen og alle bare lyttet. Helt til de mumlet til sidemannen: – Hun der var jammen flink.

Den vesle ni-åringen lekte seg gjennom vokale fraseringer som om hun ikke hadde gjort annet. Hun tolket Stop med Jamelia, men det var lettere å spore likhet med den geniale versjonen til Sam Brown, som gjorde låten kjent. Etter vel fremført sang, røpet hun til programleder Christian Strand at hun kun har gått til sangundervisning i fire måneder. Dette utrolige vokale talentet kommer vi til å høre mye til i årene som kommer. Ja, og hun vant selvfølgelig sangkategorien, det var juryen heller ikke i tvil om.

Stjerner i sikte er en todelt konkurranse. Det kåres en vinner i sang og en i miming, eller dans. Danseduoen Tonje Dybdal og Linda Haugen stakk av med den andre førstepremien på 2000 kroner, etter deres koreograferte krumspring i Missy Elliots Loose Control. Juryen begrunnet deres seier med et proft utrykk som var godt samstemt i en stram koreografi.

Årets Caspar-pris gikk til et firma som gjør Gjøvik til en muntrere by, nemlig Jubel:Event.

I juryens begrunnelse het det blant annet at prisen gikk til en gruppe mennesker som har gledet mange mennesker og som er et kjærkomment tilskudd til byens kulturliv. Prisen ble spesielt rettet mot Jubel:Events sommerkonserter på Gjøvik gård, Sommerslagere.

Mer om saken