Publikum og ikke minst artistene er kommet halvveis i Stjernekamp, og seks artister er fortsatt med i kampen om å bli kåret til Norges ultimate entertainer.

Deriblant Adam Douglas, som virkelig har klort fra seg.

Røtter

Sist helg var det opera som sto på menyen, og selv om Adam Douglas leverte varer med såpass høy kvalitet at han kom seg videre i konkurranse, er det fra nå av han kan senke skuldrene og bare «gønne på»! Det mener han i hvert fall selv, da hiphop og opera var de sjangerne han gruet seg mest til.

Denne uka har de fått hjelp av selveste «Mr. Blues», Reidar Larsen, i hovedsjangeren. Han er også med i dommerpanelet sammen med Mona B. Riise og Thomas Felberg.

 

Stavangerartisten Reidar Larsen har vært musiker siden 70-tallet. Han har utgitt til sammen 15 egne album og er aktiv på konsert- og festivalscener både som soloartist og med ulike band.

Med blueskvelden går Stjernekamp til røttene i populærmusikken. Bluesen utviklet seg blant svarte slaver i USA på slutten av 1800-tallet, og var en folkemusikkform som løp ut fra improvisert sang til arbeid og fritid. Senere ble bluesen et utgangspunkt for nesten all pop- og rockmusikk. I løpet av kvelden får vi høre låter fra 1960-tallet og utover.

Boyband vs. girlpower

Nok en ny vri denne kvelden er gruppeoppgaven som artistene skal få bryne seg på. Adam, Didrik, Gaute og Aleksander har fått tildelt Backstreet Boys-låta «Everybody», mens Ida Maria og Lisa går løs på Spice Girls-hiten «Wannabe». I dommerpanelet i denne delen sitter Christian Ingebrigtsen, blant annet kjent boybandet A1.

Her er låtene deltakerne skal bryne seg på i kveld:

Blues: Ida Maria: Turtle Blues (Janis Joplin), Aleksander Walmann: Crossroads (Eric Clapton), Lisa Børud: I Don't Need No Doctor (Ray Charles), Didrik Solli-Tangen: When Love Comes To Town (U2 og B.B. King), Gaute Ormåsen: Still Got The Blues (Gary Moore) og Adam Douglas: Something's Got A Hold On Me (Etta James)

Gruppearbeid:

Jentegruppe: Wannabe – Spice Girls

 Guttegruppe: Everybody (Backstreet's Back) – Backstreet Boys