Med det ene beinet trygt i bluesmusikken og det andre til knees i soul, viste Stina Stenerud seg som en spennende og mildt sagt frodig vokalist allerede på debutalbumet Kissing fools som kom ut i 2009.

En publikumsvennlig, men skummel sjangermiks, med andre ord, for selv om det er langt til Royal Albert Hall er det sjelden snakk om store avstander til nærmeste vannhull. Der blir mange sittende. Det er mange mini-Torhild Sivertsen-er som aldri har kommet lengre enn til nabobygda, gått lei eller rett og slett ikke vært interessert i å ta karrieren lengre. Det er helt fair, men etter å ha vært fast innslag på juletrefesten i noen år er det vanskelig å rekke toget som for lengst har forlatt stasjonen.

Men Stina Stenerud mener alvor.

Coming home blander hun eget og lånt og klarer sammen med bandet, der raufossingen Kristian Wentzel, ved siden av å spille tangenter, sammen med Geir Wentzel også har sørget for å få blåsearrangementene vel i havn, å gi ut album med særpreg. Det starter trygt og rått med I just dropped in to see what condition my condition was in og Carefree som det trøkker godt av, selv om det nok er albumets mest anonyme tospann. Den elegante og mildt sofistikerte Sing like me viser imidlertid en helt annen side av både Stina Stenerud og bandet, og fra nå pendler albumet godt mellom de trygge publikumsfrierne og mer spennende låter som Cutting room og Hymn for Ellie.

Stina Stenerud har en kraftfull stemme som aldri blir påtrengende eller påtatt soulaktig. Likevel er nerven og sjelen hele tiden til å ta og føle på, ikke ulikt den følelsen man får når Rita Eriksen blomstrer med sitt vokalregister. Så er også duetten Don't turn your heater down med Adam Douglas ikke så langt unna kraftpakken Movin' time Eriksen gjorde med Delbert McClinton i 1992 heller.