Kulturpris til Staut-Gaute

SETTES PRIS PÅ: Gaute Lein Ausrød, mest kjent som vokalist i Staut, mottar snart hjemkommunens kulturpris. Foto: Frode Hermanrud

SETTES PRIS PÅ: Gaute Lein Ausrød, mest kjent som vokalist i Staut, mottar snart hjemkommunens kulturpris. Foto: Frode Hermanrud Foto:

I en alder av 30 år mottar snart Staut-vokalisten Øystre Slidre kommunes kulturpris. Det er nærmest som å bli profet i eget land.

DEL

Gaute Ausrød har i flere år vært vokalist i gruppa Staut, der han er en tydelig frontfigur som holder publikum i ånde med gode tekster på Valdres-dialekt ført i pennen av Ørnulf Dyve. Bandet har gjort stor lykke både lokalt og nasjonalt, går det fram av pressemeldingen fra Øystre Slidre kommune.

Staut-Gaute har gått gradene gjennom blant annet kommunens og bygdas musikktilbud. Han har vokst opp på Beitostølen, og markerte seg allerede som ung tenåring i musikklivet.

Han har i mange år arbeidet for prosjektet Ung i Valdres, ikke minst i forbindelse med oppsetning av de årlige musikalene ved Valdres videregående skule. Grunntanken til Ung i Valdres er at hver ungdom er en ressurs og skal ha en følelse av å mestre og lykkes. Målet å gi ungdommene trygghet og tilhørighet. De har tilbud om å være med i musikal, fjellturer og aktiviteter gjennom Fjelleik. Mekkekveld og bandøvinger er også populære aktiviteter. Ausrød har brukt sine egne erfaringer både fra skoletiden i Øystre Slidre og fra Staut i arbeidet sitt for Ung i Valdres.

– Ausrød viderefører nå erfaringene sine fra Ung i Valdres i UngInfo – et åpent senter for ungdom midt i Oslo sentrum, der han har en halv stilling i tillegg til arbeidet som musiker, heter det i pressemeldingen.

– Øystre Slidre kommune setter stor pris på Gaute Lein Ausrød sine evner og engasjement for å formidle musikkglede, mestring og kunnskap til barn, ungdom og voksne. Vi ser fram til å kunne dele ut kulturprisen til han i forbindelse med et kulturarrangement i Øystre Slidre i starten av 2019, heter det i kommunenes nyhetsmelding.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags