Gå til sidens hovedinnhold

Staut topper VG-lista

Artikkelen er over 8 år gammel

Valdresbandet Staut fyker rett inn på toppen av VG-lista med den nye plata Stugureint.

Det betyr at Stauts nye plate er mest solgt og nedlastet i Norge akkurat nå.

En stor overraskelse

– Jeg ble kjempeoverrasket, sier vokalist Gaute Lein Ausrød. Han fikk vite om rakettstarten på platesalget torsdag, dagen før lista skulle presenteres.

– Vi må holde kjeft til lista er offentliggjort. Men vi åpnet en champis torsdag kveld, sier Staut-vokalisten. Det er ikke alle artister forunt å trone øverst på VG-lista og slå fast at de akkurat nå selger bedre enn den nye plata til Motorpsyco, Marion Ravn, David Bowie og Volbeat.

Staut har opplevd kanonbra salg før også, men aldri å gå rett inn på listetoppen.

– Forrige plata Eigarlaus slapp vi under Rakfiskfestivalen. Det gikk kanonbra, men dette overgår alt, sier Lein Ausrød. Han registrerer at bandet har fått en enda større og bredere publikum. I tillegg hjelper det mye at de har dyktige PR-folk i ryggen som ordner fortløpende TV og radioopptredener samtidig med lanseringen av Stugureint.

Lanseringskonsert

Førstkommende onsdag skal Staut ha sin lanseringskonsert på Parkteatret i Oslo, et sted stadig flere band bruker til nettopp dette formålet.

Deretter venter masse konserter. Staut gleder seg enormt til å spille på Trollrcok i juli, og har mange slike festivalopptredener utover sommeren.

– Så dette ser bra ut. Jeg tror jammen meg vi må ta en champis i kveld også, sier Staut-vokalisten.

Kommentarer til denne saken