Staut kåret til Valdresambassadører

STAUTE AMBASSADØRER: Bandet Staut er kåret til årets Valdres-ambassadører under næringslivets dag på Fagernes tirsdag. FOTO: CATHRINE DOKKEN

STAUTE AMBASSADØRER: Bandet Staut er kåret til årets Valdres-ambassadører under næringslivets dag på Fagernes tirsdag. FOTO: CATHRINE DOKKEN

Artikkelen er over 7 år gammel

Bandet Staut er kåret til årets Valdres-ambassadører.

DEL

Under Næringslivets dag på Fagernes tirsdag ble STAUT kåret til årets Valdresambassadør. Det er Valdres Næringsforum som deler ut prisen som kan gis til en person eller organisasjon som har gjort Valdres kjent nasjonalt eller internasjonalt.

Valdresdialekt

En jury på fem personer fra næringsliv og det offentlige Valdres har funnet Staut verdig til prisen. Juryen legger blant annet vekt på populariteten og standingen bandet de siste par årene har fått innen norsk musikk.

Staut synger på Valdresdialekt og profilerer Valdres på en fantastisk flott måte, mener juryen.

- De seks spreke karene er både tøffe og moderne, samtidig som de har musikkrøttene godt plantet jorda der de gamle spellemenne ligger begravet. Slikt gir stolthet hos alle med tilknytning og kjærlighet til Valdres, sa styreleder Bjørg Brestad i Valdres Næringsforum ved overrekkelsen av prisen.

Det synlige beviset på prisen består av et diplom tegnet av Henning Wangsnes i Kreativ Strek, samt en valgfri gave som gjør turnélivet nedstressende og trivelig.

Valdres teens

Juryen valgte også å gi hederlig omtale til TV-serien Valdres Teens. Rundt 400.000 seere følger de fem ungdommene. Selv om de går på samme skole, tilhører de vidt forskjellige ungdomsmiljøer. Felles er likevel stoltheten de viser over livet i Valdres og aktivitetene de driver med.

Valdres Teens er nominert til å vinne landets gjeveste TV-pris under Gullruten 2012 som sendes på TV 2 lørdag 12 mai. Selv om serien har kort varighet, og snart vil være glemt, etterlater den et inntrykk av Valdres som mer enn bare landbruk, hytter, tradisjonsmusikk og flott natur.

- Dette fortjener en heder, og hederen går til ungdommene og til Anne Marte Adolfsen i Rubicon som har regissert TV-serien, sa Brestad under kåringen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags