21. juni kommer den femte boken i serien om Harry Potter. Boken er den første siden "Harry Potter and the Goblet of Fire" fra 2000 i serien som har vært svært populær de siste fem årene, men nå mener ekspertene at trenden kan være i ferd med å snu. Rapporten "Harry Potter Survey: Do you believe in magic?" konkluderer med at mange av den vesle trollmannens beste venner søker annet selskap denne sommeren. 16 prosent av de som hadde Potter-bøker fra før sa de ikke hadde planer om å skaffe seg den nye. Rapporten er basert på stikkprøver blant barn i sjette- og syvendeklasse i USA.

- Vi er overrasket over at det er mange blant fansen til Harry som sier de ikke har planer om å kjøpe den nye boken, kommenterer analytiker Danielle Fox hos J.P. Morgan til nyhetsbyrået Reuters.

Det er flere enn Harry selv som har grunn til å frykte at fansen svikter ham. Nettbutikken Amazon.com har bestilt en million eksemplarer av den nye Potter-boken, og mange andre bokkjeder har også store forhåndslagre. Nå forhåndsselger butikkene J.K Rowlings bok inntil 40 prosent under den offisielle utsalgsprisen på 30 dollar, mener analytikerne.

- Markedsføringen av denne boken blir svært viktig, mener Fox.

Forlaget Scholastic Corp. har trykket opp et rekordstort opplag på 8,5 millioner kopier bare til det amerikanske bokmarkedet. Boken kommer på norsk i november.

Alfonso Cuarón regisserer film nummer tre, "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban". Resultatet skal være tilgjengelig på kino i løpet av juli neste år.