I år feirer Solveig Olsen fra Gjøvik et lite jubileum helt for seg selv; i 50 år har hun hatt og drevet oppdrett av pudler og pomeranianhunder.

Hjemme i huset har hun i dag sju hunder som bor sammen med henne.

Hvor mange utmerkelser og premier Solveig og hundene har fått gjennom alle disse årene, det har hun ikke oversikt over.

– Dette er en livsstil. Jeg lever kort og godt et hundeliv. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten de firbeinte vennene mine, sier Solveig mens vi treffer henne på luftetur med hundeflokken på Eiktunet.

Her er hun ofte på tur sammen med Bjørg Graatrud som også eier tre pomeranianhunder.

Gjøvikmarka bruker hun mye og gjerne på tidspunkter før noen andre turgåere er på plass.

– Det blir gjerne litt støy når så mange hunder er sammen. Og de er nysgjerrige. Noen turgåere syntes de blir for nærgående, men det går stor sett greit. De er ikke farlig, sier Solveig.

Hun har fått mange premieringer for sine flotte pudler.

– Det er klart at dette krever en del arbeid. Jeg bader dem hver fjortende dag og steller pelsen en gang i uken. Utstillingspudler krever mye stell, sier Olsen.

Om sin første hund sier hun følgende:

– Jeg kjøpte en bastard-valp for 60 kroner. Det var alle sparepengene mine. Så ble det en mellompuddel. Som 20-åring begynte jeg å jobbe på en kennel i Oslo. Da fikk jeg smaken på hundelivet med utstillinger og oppdrett av både puddel og dachshunder. Der jobbet jeg et par år og hadde ansvaret for hele kennelen med opptil 60 hunder, sier den erfarne hundeeieren.

Solveig er æresmedlem i den Norske Puddelklubben.

En tur i byen med et par pomeranianhunder krever sin tid.

– Jeg kan bruke opp til en halvtime på rusle ned storgata. det er mange som vil har en «prat» men hundene mine. sier Solveig.

For Alfred, Catch, Jonny, Lotta, Gunvor, Sally og Emma må vi vel fastslå at dette er det gode hundelivet i byen.