Gode råd skal man ikke tøyse med. Jeg leser mange gode råd om mange ting, jeg, for man følger jo med i tiden. Det er ikke godt å si om julen i det hele tatt hadde kommet hvis man ikke hadde fulgt opp viktige råd som hjelper en i jungelen av gjøremål.

Hør bare:

Slik unngår du julestress!

Her er handleguiden for de

vellykkede julegaveinnkjøpene!

Begynn tidlig - unngå køene!

Dette er noe som folk flest aldri hadde klart å tenke ut selv.

Hvem kan gi meg årets grisehode slik at det blir hjemmelaga sylte og interessant lukt på kjøkkenet også i år? Hvem har den beste høna som må i sylta? Har du tilgang på grisetarmer slik at du kan stappe din egen pølse? Hvilken butikk har den billigste ribba? Rekker vi svensketur? Hvor mange kakeslag må man ha for å være en vellykket kvinne? Du har vel vaska rundt på kjøkkenet før du begynner å steke og koke og brase slik at alt blir møkkete igjen?? Og du - du kjøpte vel ikke adventskalender til barna i stedet for å hardangerbrodere alle 24 pakkene selv?

Et problem er at det tar mye tid å følge med på alle gode råd som det informeres om i aviser og blader og tv. Ofte følger sjekkliste med, der du kan krysse av etter hvert som du har vært flink og fulgt opp de mange rådene. Forleden kveld brukte jeg tre timer jeg, bare på å sjekke om jeg selv var i rute med ting. Man skulle hatt en administrativ kontrollør som automatisk meldte fra om man hadde hoppet over noen punkter i de viktige sjekk-listene før jul. Foreløpig har jeg ikke fått til dette, men det kommer, det kommer.

Men nå har jeg ikke tid til å fortelle mer. Jeg må skynde meg og finne igjen en annen gode råd-liste og sjekke at jeg har fulgt opp alle punktene som står oppført om hvordan man finner roen i førjulstiden.

Man trenger en strategiplan i denne førjulstiden, for litt effektivitet må man simpelthen forvente. En jul kommer sjelden alene.

LYDFILA finner du til høyre på denne sida!