Skreddersydd Nupen hos Galleri Svae

FERSKVARE: Hilde Svae og Kenneth Gundersen med et par av de aller ferskeste maleriene, som knapt har rukket å tørke etter at Kjell Nupen var ferdig med dem. Den store keramikkrukka er også Nupens verk. Foto: Galleri Svae

FERSKVARE: Hilde Svae og Kenneth Gundersen med et par av de aller ferskeste maleriene, som knapt har rukket å tørke etter at Kjell Nupen var ferdig med dem. Den store keramikkrukka er også Nupens verk. Foto: Galleri Svae

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

– Dette blir en av de fineste utstillingene vi har hatt, sier Hilde Svae. Til førstkommende lørdag fyller hun alle vegger i Galleri Svae med Kjell Nupens kunst.

Utstillingen er laget spesielt for galleriet og rommene den skal stilles ut i. Dessuten dreier det seg om bokstavelig talt ferskvare. Åtte av bildene er oljemalerier, og flere er laget i år. De siste strøkene ble foretatt umiddelbart før bildene skulle fraktes til Gjøvik, og den siste rammen ble satt på like før bildet ble båret ut i bilen som skulle frakte det. De øvrige bildene er grafikk.

– Nupen er en av de absolutt tyngste kunstnerne vi har hatt i galleriets 12-årige historie, sier Hilde Svae. Nå blir bildene hans å se fram til og med 16. mars.

Kjell Nupen, født i Kristiansand i 1955, arbeider med maleri, grafikk, glass, keramikk, bronse og granitt, men er i første rekke kjent som maler. Han debuterte i ung alder og har utdannelse fra Statens Kunstakademi og fra kunstakademiet i Düsseldorf. Fra å ha stått for et radikalt og samfunnskritisk uttrykk er bildene nå mer preget av en indre reise og søken etter stillhet. der kretsing rundt tilhørighet står sentralt.

Noen av Nupens bilder har vært å se i galleriet også i utstillingen som akkurat er avsluttet, idet de er en del av kunstmappene som galleriet fikk fra dronning Sonjas kunststipend, og der også hun og Ørnulf Opdahl er representert med grafiske blad.

Den musikalske del av utstillingsåpningen skal besørges av elektronikaduoen Sgrow, som består av Vilde Nupen, vokal, og Kristoffer Lislegaard, barytongitar og elektronikk. De spiller musikk som kombinerer fengende pop med moderne elektronisk uttrykk og ga ut sin første plate i mars i fjor.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags