Det var stor stas for manusforfatter Aleksander Kirkwood Brown da hjembygda rigget til en stor kveld med utendørsvisning av storfilmen Askeladden på Lands Museum i høst. Brown har skrevet for en rekke utgivelser og programmer i spennet fra Donald Duck til Nytt på Nytt, og har dessuten utgitt flere spenningsbøker for barn og unge. Nå kan han vinne Bokslukerprisen for boka «Svart senker natten seg».

Boka er beskrevet som «verdens aller første Lucia-grøsser», og er en av fem superfinalister til Bokslukerprisen fra Foreningen! les

35.000 elever har stemt

Superfinalistene er plukket ut etter at 35.000 elever har lest utdrag fra 10 bøker – og stemt fram sine favoritter. Disse fem skal nå vurderes ytterligere av juryklasser fra ulike fylker – som skal lese bøkene fra perm til perm.

Det er elever i sjetteklasser rundt om på norske skoler som nå skal kåre vinneren.

Forfatterne som kniver om prisen er Jan Tore Noreng («Ukjent fare»), Arne Svingen («Et hundeliv»), Lars Joachim Grimstad («Egoland»), Bjørn Ingvaldsen («Lydighetsprøven») og altså Aleksander Kirkwood Brown («Svart senker natten seg»).

– Det har vært et enormt engasjement rundt prisarbeidet i høst, skriver Troels Posselt i en pressemelding. Han er prosjektleder for Bokslukerprisen i Foreningen! les.

Verdens første Lucia-grøsser 

Utdelingen av Bokslukerprisen skjer samtidig med Verdens bokdag, som er 23. april neste år, og juryklassene som skal bryne seg på bøkene er fra Troms, Hordaland, Vest-Agder, Vestfold og Oslo.