Skibladnerfestival med et lite preg av jazz

FESTIVALHUMØR: Markedssjef Beate Tønnessen og prosjektleder Bjørn Rognstad ønsker velkommen til ny skibladnerfestival siste helg i august. Foto: Hans Olav Granheim

FESTIVALHUMØR: Markedssjef Beate Tønnessen og prosjektleder Bjørn Rognstad ønsker velkommen til ny skibladnerfestival siste helg i august. Foto: Hans Olav Granheim

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Årets skibladnerfestival får et litt mer markert jazzpreg enn tidligere, men følger i store trekk opplegget fra fjoråret.

DEL

Etter å ha flyttet arrangementet fra siste uke i juni til siste helg i august mener arrangørene å ha funnet et godt egnet tidspunkt å avholde festivalen, som nå strekker seg over tre dager. Borte fra det heseblesende kjøret rundt St. Hans, med mange andre arrangement som kjemper om publikum, men før de typiske høstaktivitetene setter i gang, er i alle fall markedssjef Beate Tønnessen fornøyd med både valgt dato og for den del den formen festivalen har gått over til å ha.

De første årene forsøkte man å spre aktivitetene utover bryggeområdet. Nå holdes den delen av festivalen som ikke foregår om bord på båten, inne i Skibladnerhuset. Der er det bord- og stolplass til i hvert fall 300 personer. I tillegg benyttes en flytescene for underholdningen. Inne i huset blir det servering.

Jazz og jazz

Ved samarbeid med Tune Into Gjøvik jazzklubb legger arrangørene opp til et par lett oppjazzete dager. Fredag kveld, 24. august, blir det tradisjonell gla'jazztur fra Kapp med Skibladners faste jazzband Gosen. Lørdag 25. er det akevittcruise hvor Hot Club de Norvège spiller og Gottmar Rustad holder foredrag. Etter en liten konsert ved Fredheim blandede kor når Skibladner drar ut lørdag ettermiddag, gjøres det klart for kulturkveld i Skibladnerhuset med lokale jazzutøvere. Håkon Paulsberg fra Hunndalen jazzer opp en blå Prøysen, mens Marita Røstad, opprinnelig fra Torpa, presenterer låter blant annet fra plata Silent Sunday som hun utga i fjor og som fikk gode kritikker. Multimediashowet med musikk ved Lars Kvistum og Roy Nikolaysen og fotografier ved Brynjar Eidstuen, holdt første gang under jubileet i fjor, står på programmet også i år. Dessuten utdeles OA's kulturpris, og når Skibladner ankommer for å være restaurantbåt utover natta, skal den hilses med fyrverkeri.

Historiske reiser

Historie med tilknytning til distriktet blir det både fredag og søndag. Den sjøhistoriske reisen med Arne Julsrud Berg som reiseleder, blir som tidligere på fredag, men utvides i og med at Skibladner starter fra Eidsvoll og går til Kapp. Søndag 26. er det transporthistorisk dag. Prosjektleder Bjørn Rognstad inviterer alle med en form for to- eller firehjulte veteranvogner til å delta i en mønstring på brygga. Derfra går Skibladner til Hamar, med besøk på Jernbanemuseet. På brygga blir det også et lite bruktmarked og auksjon av tepper og antikviteter. Mens jazzklubben tar seg av kaffe og vafler, kommer Marianne Steinsrud med to forestillinger for de yngste, Risen som ikke hadde noe hjerte på seg.

I år er det også meningen å gi Skibladner en spesiell dekor. Om kvelden torsdag 23. august går blomsterdekoratører fra mjøsområdet i gang med å forvandle hjulbåten til blomsterbåt. De har fått frie hender til å dekorere Skibladner etter egen smak og ønske, og blomstene skal prege båten gjennom hele festivalhelga. Når Skibladner legger ut fredag morgen, skal den blomstre som aldri før.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags