Sigurd Hole Trio til jazzklubben

Sigurd Hole Trio

Sigurd Hole Trio Foto:

Av

Torsdag kveld kommer Sigurd Hole, en av Norges mest anerkjente jazzbassister, til Tune Into Jazzklubb på Gjøvik.

DEL

InnsendtEt åpent forhold til musikalske sjangre kombinert med en stadig søken etter nye uttrykksmåter ført ham frem til en høyst personlig stemme som både musiker og komponist. Hans to første utgivelser i eget navn – begge i 2018 – høstet stor anerkjennelse både i Norge og i utlandet.

Sigurd Hole Trio (Håkon Aase, fiolin og Jarle Vespestad, trommer) slapp sitt debutalbum «Encounters» i april i fjor. Musikken kan skildres som et åpent og nyskapende møte mellom elementer fra blant annet norsk, indisk, japansk og arabisk tradisjonsmusikk – med føttene solid plantet i et moderne og tilgjengelig skandinavisk jazzuttrykk.

Sigurd er ellers aktuell med solo kontrabassalbumet «Elvesang» - som fikk rosende omtale blant annet i The New York Times – og med band som Tord Gustavsen trio, Karl Seglem acoustic quartet, Eple Trio og Jon Eberson Group. Han har vært med på rundt 40 plateinnspillinger og opptrådt på scener verden rundt som Wellington Opera House, Cadogan Hall i London og Lincoln Center i New York.

Sigurd Hole Trio presenterer instrumentalmusikk som er både vakker og underfundig. Et unikt møte mellom østlige og vestlige klanger – eller en form for «grenseløs kammermusikk» som bandet selv beskriver det.

Artikkeltags