Sangerstevne på Gjøvik 15. juni med 19 kor og 440 sangere!

Fredheim Blandede Kor i sin fineste stas!

Fredheim Blandede Kor i sin fineste stas! Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtNorges Korforbund Vestoppland består av 35 kor med ca. 1030 medlemmer. Forbundets årlige sommersangerstevne arrangeres på omgang mellom korene, og i 2019 har Fredheim Blandede Kor tatt på seg å arrangere dette, i forbindelse med at koret fyller 90 år!

Forrige gang Fredheim arrangerte dette stevnet var i 2011, og da i forbindelse med byjubileet i Gjøvik.

Korene som har meldt seg på, kommer fra Valdres i nord til Hadeland i sør. Hele 440 sangere er ventet til Gjøvik denne dagen, mens ca. 200 er påmeldt til selve sangerfesten om kvelden, som arrangeres i Fjellhaven.

Ordfører Bjørn Iddberg vil åpne stevnet, mens Evald Fredholm, formidler ved Mjøsmuséet, vil orientere om Gjøvik gård for de tilreisende. I løpet av stevnedagen vil et langt sangertog gå gjennom Gjøviks gater, og det arrangeres konserter (som er åpne for publikum - og gratis) i Gjøvikhallen og Gjøvik kirke.

Programmet er ikke strammere enn at koristene vil få tid til å være tilskuere og publikum på andre kulturarrangementer i byen denne dagen, blant annet Toner fra Tunet i regi av Gjøvik Kunst- og Kulturskole, og Frifant, som "drar igang" på Kaffka.

Vi vil profilere byen som "Musikkbyen Gjøvik" denne dagen. Sangerne er invitert til servering og åpning fra kl. 09.00. Konsertene går av stabelen kl. 10.30 (i Gjøvikhallen) og kl. 15.30 (i Gjøvik kirke), mens selve sangerfesten starter kl. 19.00.

En hovedkomité for stevnet bestående av 10 medlemmer er satt ned av koret for å forberede arrangementet.


Artikkeltags