Terningkast 5: SALVESENS VIN 2007

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Schibsted forlagene

DEL

Aftenpostens vinspaltist Geir Salvesen er på bokmarkedet i år igjen med en hendig liten julegave til alle som liker vin.

Som kjent, det begynner å bli en del av oss etter hvert. Med terningkast geleider han oss gjennom polhyllene land for land. Argentina kårer han til årets vinland, og strør sjenerøst sekserne over viner i 80-90 kroners klassen. Geir Salvesen bruker hele repertoaret av vinskjønnernes spesielle smaksbeskrivende adjektiver, og sparer oss verken for lærmøbler, skosverte, dyrepels, lavastein, tobakk, røyk og toast. Men samtidig er han frisk og begeistret i sitt ordvalg og knaller til med uforbeholdne uttrykk som "Smaksbombe"! "Kjempetrøkk"! "Kraftplugg"! og "Full spiker i smaken". Sjarmerende, synes nå jeg – det blir liksom litt mer inkluderende på denne måten.

Smaken er som kjent forskjellig, og vi skal ikke innestå for alle Salvesens vinvalg. Men en interessant reise på vinkartet er denne boken hvor han også får puttet inn både reisebeskrivelser (Argentina), geografi, tollbestemmelser, druevitenskap og matkultur. Først og fremst er vel denne boken for dem som vil ha en praktisk veileder mellom polets reoler. Med sine rankinglister av de beste kjøpene innen de forskjellige priskategorier får man god hjelp på veien. Hvis man velger å stole på Salvesen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags