Gå til sidens hovedinnhold

Så var det fest for Lasse

Artikkelen er over 7 år gammel

Det skjer ikke hver søndag at kirkegjengere blir anvist parkeringsplass av karer i gul refleksvest. Langt sjeldnere at det skjer to ganger på samme dag.

Lasse Gran avsluttet i går 39 års gjerning med å nærmest konstant gli ut av prestekjolen. Først ut var gudstjenesten som samlet nær 400 tilhørere.

Gjorde stas

Den dertil hørende kirkekaffen varte såpass lenge at den nesten gled rett over i konserten i Hoff kirke, men hedersmannen var ikke snauere enn at han lot seg hylle av nesten 300 publikummere på kveldstid også.

Hyllestkonserten ble ledet av Torbjørn Dyrud, og besto av innslag fra musikere som på en eller annen måte har tilhørt Lasse Grans menighet. Her var gospel, visesang og klassisk musikk i skjønn forening.

Først ut var kantor Robert Brodacki som framførte en fargerik kompott av noen klassikere med tittelen Dance with a saint. Deretter fulgte Liv-Ingund Nygård Ødegaard, en av mange sangfugler som har fått vinger takket være prestens sans for korsang, før «slutten av åttitallsutgaven» av Spurven tensing entret podiet for å gjøre stas på gamlepresten sin.

Stort spenn

Gjesteopptredenen fra Spurven tensing var det presten selv som hadde ønsket seg, og selv om det slettes ikke er alle som har valgt sangen som levevei etter årene som tensinger, låt det slettes ikke så verst.

Konferansier Torbjørn Dyrud gjorde litt ekstra stas på pensjonisten med å framføre sin egen låt, Kjørkja, som er en hyllest til selve bygget som i løpet av noen hundre år har sett utallige mennesker komme og gå.

Mens koret Mixring vartet opp med tradisjonell korsang, kom ekteparet Janne og Glenn Gulli til kirken med en anelse fuzzgitar i kofferten. Klassisk musikk med orgel, trompet og fløyte bidro til å sette ekstra farge på konserten som på mange måter var selve desserten i en lang dags hyllest.

Toppet plakaten

Søskenparet Peder Arnt og Anne Marte Kløvrud sang Den fyrste songen, Ved Rondane og Blå salme mens Magnar Elde, far til den nye presten i Hoff, Eystein Elde, utfordret skjebnen med å dra fram hardingfela i kirkerommet.

Lista over utøvere som ville være med på laget var lang, og mot slutten kom både Marmor, Knut Anders Sørum og Hans Esben Gihle. Sistnevnte duo som det lille trekkplasteret, men før de to avsluttet med Bridge over troubled water, var det en glad og rørt Lasse Gran som takket menigheten for 39 morsomme år. Han var, som publikum, imidlertid mest trist over at konserten var over.

Kommentarer til denne saken