Bestemødre, barnehagebarn og en haug med festivaldeltakere satt som sild i tønne da Grand Prix-vinneren entret scenegolvet til trampeklapp sent tirsdag kveld.

Tatt imot med åpne armer

- Jeg visste ikke at det fantes så mye folk i Valdres. Hyggelig å møte dere, hilset entertaineren, før han dro i gang med "It is not necessarily so" med Gerswin.

Den satte tonen for resten av konserten. Den ene kjente perlen etter den andre ble servert publikum, som tok imot med åpne armer. Vår nye kjendis følte seg tydelig hjemme på scenen og etter hvert som han ble varm i trøya, fikk han vist til fulle at han er en dyktig fiolinist. Han behersker et stort spekter, både i spilleteknikk og musikksjangre.

10. sommersymfoni

- Nå er jeg på min 10. sommersymfoni, det er faktisk jubileum. Dette er en gøy tradisjon, sa den blide fiolinisten og viste at han også i høyeste grad behersker den klassiske biten. Publikum fikk høre "Sommer" av Vivaldi, vart og kraftfullt framført.

Fairytale med strykere

Amelia Haga, ung og lovende, spilte deretter 2. sats dobbeltkonsert av Bach, sammen med hovedpersonen. Det hele ble en vakker og fin framføring sammen med Valdres Festivalstrykere.

Og så kom den alle ventet på, nemlig Fairytale, men dårlig lyd ødela litt. At solofiolinene ble skrudd opp, men ikke orkesteret, dempet den helt mektige opplevelsen som framførelsen av Fairytale kunne ha blitt. Men du verden, publikum var storfornøyde.