Nå blir de tegneseriehelter

Skal fri til barnefamiliene: Ronni Le Tekrø og Eldar Vågan skal dukke opp i sommernummeret av "Hjalmar", som er en del av en ny satsing på barne- og familievennlige tegneserier.

Skal fri til barnefamiliene: Ronni Le Tekrø og Eldar Vågan skal dukke opp i sommernummeret av "Hjalmar", som er en del av en ny satsing på barne- og familievennlige tegneserier. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ronni Le Tekrø og Eldar Vågan entrer et nytt univers – tegneserierutene – for å bli familievennlige seriehelter.

DEL

For nå vil Strand Comics, som har en rekke av Norges mest profilerte serieskapere i stallen, satse på hele familien. Dermed kjører man ut de to musikalske storkanonene i strekform i det nye sommeralbumet med «Hjalmar», ført i pennen av serieskaper Nils Axel Kanten.

Ifølge Strand Comics skal det bli en utgivelse med et innhold som retter seg mot hele familien, samtidig som det er norsk, originaltegnet og uten lokkeprodukter som plastleker.

Spesialhistorie

Ronni Le Tekrø og Eldar Vågen dukker opp i en 15 sider lang spesialhistorie. Det starter med at TNT-sjefen er på inspirasjonstur i skogen – og rett og slett blir borte. Dermed må resten av bandmedlemmene i TNT av gårde og lete, noe de får hjelp til av Hjalmar og sønnen Jens. For ellers står det kommende studioalbumet i fare.

Eldar Vågan sies å dukke opp i en birolle med en eksplosiv, ny oppfinnelse som setter sitt preg på historiens avslutning, heter det om handlingen. Resten av det nye «Hjalmar»-albumet byr på tegneseriestriper og stoff både for yngre og eldre lesere.

Slår et slag for barnekultur

Gjesteserie blir familieserien «Balder Berserk», en vikingserie tegnet av Terje Nordberg – i sin tid redaktør for bladsuksessene «Pyton» og «Pondus» og den som introduserte «Tommy & Tigern» og «Larson» på norsk for første gang. Ifølge Strand Comics interesserer Nordberg seg nå for å utvikle flere norske barne- og familieserier. «Balder Berserk» er en av flere slike familieserier veteranen står bak.

– Vi har en nasjonal barnekultur i Norge, men i stedet for å bygge på denne, faller forlagene stadig vekk for fristelsen til å utgi multinasjonale serier som ikke engang har noen opphavsmann lenger, og som bare kan eksistere i forlengelsen av TV-programmer, sier Terje Nordberg.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags