Gå til sidens hovedinnhold

Resonans med samtidskurs

Artikkelen er over 2 år gammel

Leif Ove Andsnes har så vidt rukket å gå av pianokrakken før en ny mesterpianist inntar Resonans-scena.

Det er Andsnes' pianistkollega og trippel spellemansprisvinner, Ellen Ugelvik, som i kveld entusiastisk tar over stafettpinnen og inviterer sammen med suksessensemblet Asamisismasa til konserten «Samtidsmusikk for dummies». Her blir det humor, vellyd, ulyd og overraskelser i skjønn forening – med andre ord en leken og levende konsert i ekte Resonansånd, som det heter fra arrangørene.

Ellen Ugelvik feide for alvor inn i norsk musikkliv da hun i 2003 ble plukket ut til Rikskonsertenes satsingsprogram for unge solister, Intro Klassisk. Siden har hun forblitt i rampelyset, og er nå for lengst en etablert samtidsmusikksolist på internasjonalt toppnivå.

Kveldens «samtidsmusikk for dummies»-konsert blir bygd rundt Øyvind Toruds humoristiske stykke «Plans of impossible pieces», skrevet til fire av musikerne i allerede nevnte Asamisimasa (Anders Førisdal, gitar, Tanja Orning, cello, Kristine Tjøgersen, klarinett og Ellen Ugelvik selv på piano). I Plans blir vi, gjennom komponistens egne tegninger som vises på storskjerm bak ensemblet, eksponert for usannsynlige, ønskelige konsertsituasjoner: En pianist som hopper i fallskjerm spillende, en ulv og en cellist som holder konsert sammen, et symfoniorkester midt inni skogen og så videre.

Kommentarer til denne saken